Una dintre cele mai delicate discuții cu copilul tău va fi cea despre menstruație. Specialiștii le recomandă părinților să inițieze această conversație înainte ca fetița să intre în pubertate, adică în jurul vârstei de 10 ani. Cu părere de rău, unele mămici lasă această discuție pe ultimul moment, iar asta ar putea însemna că fetița ar putea fi luată prin surprindere de prima ei menstruație. Această situație ar putea fi destul de traumatizantă pentru ea. Pentru că acest subiect este unul destul de important, prezentatoarea TV și mama a două fetițe, Lilu Ojovan, și-a expus părere personală despre modul în care am putea să le comunicăm copiilor despre această etapă din dezvoltarea lor fizică.

Lilu Ojovan are două fetițe cu vârste de 8 și 5 ani și spune că le vorbește deschis despre anatomia omului, pentru că educația sexuală începe din familie. În ceea ce privește discuția despe menstruație, ea susține că și mamele de băieți ar trebui să abordeze acest subiect.

”Nu doar fetițele trebuie educate despre asta, dar și băieții care sunt crescuți de mame care trec în fiecare lună prin acest proces natural. Toți trebuie să știe ce se întâmplă cu corpurile noastre când creștem. Chiar vreau să rog mamele de băieți să le înceapă a explica de la 10 ani. Multe fetițe trec prin perioade tare grele pentru că sunt batjocorite.”, a subliniat Lilu Ojovan într-o sesiune de întrebări și răspunsuri pe Instagram,

Conform unui studiu realizat de Mayo Clinic, una dintre cele mai frecvente întrebări pe care și-o pun copiii între 8-12 ani este dacă ei sunt normali. Este important ca anume în această perioadă să informați băiatul despre normalitatea maturizării lui și cea a sexului opus.

Dacă urmează să vorbești cu copilul tău despre menstruație, ar trebui să o faci într-o manieră cât mai pozitivă și să incluzi unele momente din experiența personală.

Citește mai multe depre asta în articolul: Cum întreții o discuție delicată cu fetița ta despre menstruație