Fiind o invenție relativ nouă pe piața mondială a jucăriilor, nisipul kinetic face parte din topul preferințelor părinților din toate colțurile lumii. Cel mai mare avantaj al nisipului kinetic este că nu rămâne în haine, nu lasă pete şi este foarte uşor de modelat.

La fel ca lumea tehnologie, a telefoniei sau a automotivelor, lumea jucăriilor este în continuă dezvoltare, marile companii producătoare de jucării de la nivel mondial depunând eforturi pentru a îmbogăți şi a îmbunătăți piața jucăriilor. Aşa a luat naştere în urmă cu câțiva ani nisipul kinetic, introdus în categoria jucării.

Nisipul kinetic copiază nisipul normal, de râu sau de lac, dar este mult mai uşor de modelat, nu se împrăştie şi nu face mizerie. Produsul înlocuieşte cu succes nisipul de exterior, cel din gropile cu nisip, astfel încât părinții care nu au timă să îşi ducă copiii în par, la un loc de joacă, pot să le ofere bucuria de a face forme în nisip chiar acasă, cu ajutorul nisipului kinetic. Acesta se află în comerț şi se poate comanda de pe site-urile de specialitate sau din marile lanțuri de magazine de jucării.  

„Este una dintre jucăriile top 3 în lume, deci acest lucru spune ceva despre ea despre complexitate dar şi despre cât este de cerut la nivel mondial. Nisipul kinetic are o caracteristică aparte, nu se împrăştie şi nu rămâne în haine. Este uşor de modelat, parca ar fi deja un nisip normal umezit, care e uşor de modelat, motiv pentru care are capacitatea să dezvolte abilitățile motrice şi creative ale copiilor. Se fabrică în mai multe țări, dar noi îl folosim pe cel fabricat în Suedia. După ce au aflat ce este acest nisip kinetic am avut clienți care şi-au adus copiii special pentru el ”, afirmă reprezentanții unui spațiu de joacă pentru copii.