Sezonul rece deja a venit, iar copilașii sunt mai expuși ca oricând răcelii și gripei. Dacă micuțul tău este mai sensibil la frig, se confruntă cu probleme ale căilor respiratorii sau dacă vrei doar să te simți pregătită pentru iarnă, îți recomandăm să achiziționezi din timp un aparat de aerosoli. Acest aparat ingenios va transforma medicamentele într-un abur ușor de inhalat, iar prichindelul tău se va trata astfel mai ușor de răceală, bronșită, astm și alte probleme respiratorii.

Beneficiile aparatului de aerosoli pentru cei mici:

Cu toții am auzit de beneficiile aerosolilor naturali, precum cei de la malul mării. Totuși, copilașii care suferă de infecții pulmonare sau respiratorii nu se pot bucura de aceștia decât o perioadă limitată de timp - vara. Aparatul cu aerosoli, în schimb, poate fi folosit pe toată perioada anului și va grăbi semnificativ vindecarea celui mic. Iată principalele beneficii ale acestui aparat:

  1. Aparatul de aerosoli va grăbi vindecarea și va scădea perioada de recuperare pentru afecțiuni precum: răceli, alergii, traheită, sinuzită, bronșită și tulburări pulmonare.
  2. Nebulizatorul, unul dintre cele mai folosite aparate de aerosoli permite folosirea unor doze mari de medicamente și este extrem de comod pentru copii, pentru că le permite să respire normal în timp ce inhalează gazul fin.
  3. Un ventilator electric suflă ușor norul fin de medicamente în gâtul sau nasul celui mic.
  4. Aceste aparate pot fi folosite oricând și se activează instant. Totuși, unele pot fi zgomotoase, de aceea îți recomandăm să citești cu atenție caracteristicile aparatului de aerosoli ales, pentru a te asigura că e un model silențios.
  5. Majoritatea aparatelor conțin și o mască pentru copii și una pentru adulți, deci pot fi folosite cu succes de către întreaga familie.
  6. Dacă alegi să achiziționezi un astfel de produs vei scuti banii dați pe tratamente periodice, la cabinetele medicale.

Principalele modele de aparat de aerosoli, pentru a-l alege pe cel care se pliază cel mai bine pe nevoile celui mic:

  1. Nebulizatorul – poate fi utilizat și atunci când copilul doarme și îi permite acestuia să respire normal.
  2. Inhalatorul presurizat – seamănă cu nebulizatorul, dar depunerea pulmonară este mai lentă.
  3. Inhalatorul cu pulbere uscată – produce particule în formă solidă, este potrivit pentru copiii mai mari.
  4. Cu ultrasunete sau cu compresor – această caracteristică ține doar de modul de funcționare a aparatului de aerosoli (se aplică la toate cele trei enumerate mai sus). Principalul avantaj al aparatului cu ultrasunete este că nu produce zgomot și are un design mai modern.

În concluzie, aparatul de aerosoli nu este un accesoriu sau un moft, ci o minune a științei care îți permite să îl tratezi pe cel mic acasă, fără stresul și cheltuielile ce vin odată cu vizitele la doctor. Acum, când medicul specialist a scris rețeta, tratamentul se mută în confortul propriei case.