

Castravetele este un fruct hidratant, bogat în micronutrienți, ce conține foarte multă apă. Consumul de castravete crud este asociat, însă, cu un disconfort abdominal la bebeluși. Prin urmare, dacă dorești să hrănești copilul cu castravete, trebuie să știi când și cum să adaugi acest aliment în dieta micuțului.
Este sigur ca bebelușii să mănânce castravete fiert sub formă de piure odată ce micuții au împliniti nouă luni și au consumat deja o varietate de alimente solide. Cu toate acestea, în cazul castraveților cruzi, se consideră oportun să așteptăm ca bebelușul să împlinească 12 luni pentru a consuma castravete, pentru a evita problemele gastrointestinale.
Ca și pepenele și dovleceii, castravetele este un aliment versatil, care are beneficii nutriționale. Utilizarea sa în medicina tradițională indiană este predominantă din cele mai vechi timpuri. Majoritatea proprietăți medicinale ale castravetelui sunt atribuite compoziției sale fitochimice.
Hidratează
O jumătate de cană de castraveți fierți (90 g) conține aproximativ 85 g de apă și săruri necesare care ajută la hidratarea bebelușului.
Conține nutrienți esențiali
Castravetele conține cantități consideravbile de minerale precum sodiu, potasiu și fosfor. De asemenea, conține vitamine esențiale, cum ar fi vitamina K, necesară pentru diferite funcții ale corpului, precum dezvoltarea sănătoasă a oaselor.
Are antioxidanți
Cercetările arată că extractul apos de castravete conține flavonoide lși tanini care au efecte antioxidante și analgezice. Antioxidanții sunt vitali pentru că stimulează imunitatea.
Contribuie la sănătatea pielii
Aplicarea pe piele a sucului proaspăt de castraveți este un remediu natural pentru hrănirea și calmarea pielii. Sucul de castravete este cunoscut pentru că reduce umflarea și atenuează arsurile solare. Cu toate acestea, beneficiile sucului de castravete în ceea ce privește problemele pielii nu este studiată îndeajuns și pentru pielea bebelușilor.
Ajută la creșterea și dezvoltarea bebelușului
Castravetele conține folat, un nutrient important care ajută la creșterea bebelușului. În plus, conține silice care ajută la întărirea țesuturilor și articulațiilor.
Contribuie la sănătatea generală
Castravetele, atunci când este consumat cu coajă, poate ajuta la eliminarea afecțiunilor cronice de sănătate, cum ar fi diabetul sau problemele cardiovasculare pe termen lung.