Orezul brun este unul dintre alimentele care este cel mai puțin probabil să reprezinte un alergen pentru copilul tău. Imediat cum începi diversificarea bebelușului, poți lua în considerare și consumul de orez brun.

Beneficiile orezului brun:

Orezul brun este mult mai nutritiv decât orezul alb. Acest lucru se datorează faptului că orezul brun nu este prelucrat abosolut deloc. De asemenea, poți obține mai mulți nutrienți din consumul de orez brun, deoarece cerealele de orez brun pregătite în casă nu conțin aditivi sau alergeni pentru bebeluș.

Cum alegem și cum depozităm orezul brun?

Environmental Working Grup (EWG) nu clasează boabele de orez brun în lista de alimente murdare.

Cerealele integrale pot fi păstrate, timp de câteva luni, într-un loc uscat și răcoros. Dacă temperatura din casă devine extrem de ridicată, poți depozita orezul brun în frigider.

Atunci când cumperi orice tip de cereale întregi, este întotdeauna bine să le cumperi în cantități mici, pentru a te asigura că bebelușul tău le poate consuma, înainte ca ele să devină râncede.

Cea mai bună metodă de a găti orezul brun

Orezul brun poate fi gătit cel mai ușor prin fierbere. Adaugă 3-4 căni de apă la o cană de orez. Îl poți amesteca cu alte fructe sau legume preferate de către micuțul tău.

De ce este orezul brun, și nu cel alb, cel mai sănătos aliment?

Diferența dintre orezul brun și cel alb nu este doar de culoare. Un bob întreg de orez are mai multe straturi. Doar stratul exterior este îndepărtat pentru a produce orezul brun. Acest proces este cel mai puțin dăunător pentru valoarea nutritivă a orezului și evită pierderea inutilă de nutrienți, care are loc odată cu prelucrarea ulterioară. Dacă orezul brun este măcinat în continuare, pentru a îndepărta cea mai mare parte a stratului de germeni, rezultatul va fi obținerea unui orez mai alb, dar și un orez care a pierdut foarte mulți nutrienți.

Orezul alb este un amidon rafinat care este, în mare parte, lipsit de nutrienții originali.

Rețete cu orez brun:

Orez brun cu banane și avocado

Se folosesc următoarele ingrediente:

  • ½ cană de orez brun fiert
  • ½ cană de piure de banane
  • ½ cană de piure de avocado
  • 2 linguri de suc de mere

Se amestecă toate ingredientele, iar terciul obținut poate fi servit ușor cald.

Budincă de orez brun

  • 1 cană de orez fiert
  • 1 cană și jumătate de lapte
  • ½ cană de fructe uscate, cum ar fi, smochine, caise sau stafide tocate
  • 1 lingură de unt
  • 1 banană coaptă, tocată mărunt

Amestecă toate ingredientele într-o cratiță medie și pune-o la foc, aproximativ 20 de minute, până când laptele este absorbit. Budinca se servește ușor caldă.