Să fii mamă de băiat nu-i deloc ușor. Dar, nimeni nu cunoaște o regulă generală cum ar trebui să se întâmple asta, așa că bazează-te pe instinctul tău matern și vei vedea că îți va reuși. Ar fi bine să știi din start ș necesitățile băiatului tău, ca să știi cum să-ți construiești strategia ta de parenting. Vezi în continuare care sunt acei nouă piloni pe care ar trebui să se bazeze educația unui băiat.

Disciplina

Nu îl lăsa doar pe tata să se ocupe de aceasta. El trebuie să respecte faptul că și tu ești o figură a autorității. El trebuie să înțeleagă că vocea ta este la fel de importantă. El trebuie să înțeleagă cum arată co-parentingul, pentru că îl va practica și el cândva.

Să respecte

Își va trata soția așa cum i s-a permis să te trateze pe tine. El va trata orice femeie așa cum i s-a permis să te trateze pe tine. Arată-i că modalitatea corectă de a vorbi cu femeile este cu respect și demnitate. Îți va mulțumi pentru aceasta într-o zi.

Să învețe să spună “domnule” și “doamna”

Aceasta îl va duce departe în viață. Oamenii apreciază acest mic plus de politețe și respect. Poate face ziua cuiva să fie făcută pentru a se simți important și apreciat.

Să creadă într-o căsnicie frumoasă

Un băiat trebuie crescut crezând într-o căsnicie fericită și frumoasă. Percepțiile sale asupra căsătoriei sunt modelate de ceea ce vede la voi, în familie. El se va modela pe sine după bărbații din viața sa. Tipul de soț, tipul de tată, tipul de bărbat. Tu nu îi poți exemplifica acestea, așa că găsește pe cineva care o va face.

Să învețe tipurile de lucruri de care are nevoie o femeie

Spune-i care este floarea ta favorită și lasă-l pe el să o „cumpere” pentru tine. Permite-i să te scoață în oraș la cină. Permite-i să știe că fetelor le plac bijuteriile și pantofii. Lasă-l să deșchidă ușile și să te țină de mână. Arată-i cum ar trebui să se comporte un gentleman adevărat.

Responsabilitate

Pune-l să aibă grijă de propria lenjerie, să ducă gunoiul și să te ajute cu spălatul vaselor. Fă-l să câștige o alocație din care să economisească bani pentru acea chitara nouă, sau joc video, sau echipament de baseball. Dacă nu faci aceasta, toate treburile casei îi vor fi cunoscute întotdeauna ca „treaba femeii”, și nimeni nu își dorește un bărbat ca acesta. Tu îți dorești ca el să fie bărbatul care va lua inițiativa și își va ajuta soția să aibă grijă de casa lor. Îți dorești ca el să învețe să aibă grijă de lucrurile pe care le-a dobândit și vrei ca el să știe cum să lucreze pentru ceva ce își dorește.

Să își învețe lecția

Chiar și pe cele grele. Aceasta este una dintre cele mai grele parti. Ca mame, vrem să ne protejăm copiii de lumea cea mare și rea. Ne dorim să alergăm la ei de fiecare dată când vedem că o pornesc pe o cale care nu îi duce în niciun loc bun. Ne dorim să fim în locul lor de fiecare dată când ar putea avea de suferit. și uneori, au nevoie de aceasta. Uneori au nevoie de protecție. Uneori au nevoie ca mama să intervină și să salveze ziua. și uneori nu. Vor fi adulți mult mai eficienți dacă li se dă oportunitatea să învețe că acțiunile au consecințe. Vor fi adulți mult mai eficienți dacă vor învăța cum să se îndepărteze de un lucru sau să-și spună NU lor înșiși și vor fi adulți mult mai eficienți dacă vor învăța cum să facă față dezamăgirii.

Să își vadă mama respectându-i tatăl

Exemplifică-i în fiecare zi cum arată respectul. Arată-i cum ar trebui o sotie să își trateze soțul. Dacă nu ești măritată cu tatăl copilului, arată-i ce înseamnă co-parentingul în mod pasnic, liniștit, cu respect. El are nevoie de o femeie care să îl respecte. Arată-i ce să caute.

Ca mama să-i fie alături mereu

Ai grijă de corpul său micuț atunci când este bolnav și ține-l de mână atunci când are inima rănită. Stai alături de el, cu mândrie, în prima sa zi de grădiniță și la absolvirea liceului. Ajută-l să-și aranjeze cravata pentru prima întâlnire și în ziua nunții. Fii prima alături de el după nașterea copiilor săi. Fii alături de el... de fiecare dată.