1. În timpul vizionării televizorului, copilul practic nu simte durere, deoarece atenția acestuia este captivată de ceea ce se întâmplă pe ecran. Cunoașterea acestei informației oferă posibilitatea medicilor să desfășoare proceduri medicale neplăcute mult mai liniștit. 2. Vocea unui copil de trei ani este mult mai puternică decât zgomotul, pe care îl poate face 200 de adulți. Copilul are nevoie de o voce similară, pentru ca mama întotdeuna și oriunde să-l poată auzi.
3. În sec. XVII copii de până la 7 ani erau îmbrăcați în rochii, indiferent de sexul lor.
4. La copilașii cu vârsta de până la 3 anișori lipsește rotula.
5. Scheletul unui nou-născut are peste 260 de osișoare. În timp ce scheletul unui adult este compus din doar 213 oase.
6. În sec. XV-XVIII exista noțiunea de ”băiat pentru biciuire”. Aceștia erau copii, care creșteau împreună cu moștenitorii tronului. Dacă urmașul făcea vreo năzbâtie, atunci era pedepsit ”băiatul pentru biciuire”.
7. Potrivit cercetărilor, copiii care stau des în fața computerului nu au dificultăți în studierea matematicii, ei mai repede învață de citească și să scrie.
8. În Japonia nu este folosit cuvântul ”rău” în raport cu copii. Pentru exemplu, chiar și în parcările pentru biciclete lângă școală sunt agățate tabele cu mesaje precum ”Așa parchează bicicletele copiii buni”, și ”Așa copiii buni nu parchează bicicletele”.