

Este nepotrivit să generalizăm și să spunem că 6 luni e prea devreme, sau 4 ani e prea târziu. Fiecare copil are ritmul lui, și dacă o mamă povestește experiența ei nu trebuie să o considerăm lăudăroasă, sau nepricepută. Este totuși important să știm că vârsta potrivită este atunci când copilul a atins un anume nivel de maturitate neuro-musculară, intelectuală și afectivă.
Așadar, iată care sunt primele șase semne care arată că cel mic este pregătit pentru a fi deprins cu oliță:
În mod normal toate aceste lucruri se petrec în jurul vârstei de 2,5 ani - deși, este absolut normal ca unii copii să ajungă la acest stadiu la 1,5 ani sau la 3,5 ani.
Dacă toate aceste mici condiții de mai sus sunt îndeplinite, sunteți pe drumul cel bun și vă aflați în apropiere de începutul operațiunii Olița.
Este desigur însă nevoie de multă înțelegere și răbdare din partea părinților pentru a trece cu bine de această perioadă. O regulă importantă ar fi să nu forțați și să nu stresați copilul.
Operațiunea Olița nu trebuie să îi ocupe prea mult din timpul său. De exemplu, o ședință de oliță nu ar trebui să dureze mai mult de 5 minute. Nu uitați că el este stăpân pe corpusorul și instinctele lui.