mamaplus

De ce Kătălina Rusu a ales o maternitate de stat și a renunțat la scutece în favoarea pelincilor

-
//
02.10.2020

Interpretei Kătălina Rusu îi stă bine rolul de mămică pe care de altfel și l-a asumat la modul cel mai serios: de la alimentația sănătoasă și tot felul de suplimente și până la soluții ecologice pentru creșterea fiicei sale. În data de 31 septembrie, fetița sa Melissa a împlinit 8 luni, iar în tot acest răstimp Kătălina a avut foarte multe lecții de învățat.

Deși în primele luni de viață, fiica sa nu era alergică și exista posibilitatea să folosească scutecele, Kătălina a decis totuși să se abțină o vreme de la aceste produse de igienă și a optat pentru o alternativă ecologică.

”În primele săptămâni am insistat să nu îi punem scutec Melissei. Am cumpărat mai multe băsmăluțe. Am rugat soțul să cumpere vreo 15 băsmăluțe de dimensiune medie. Eu mi-aș fi dorit până în prezent să nu-I pun scutec pentru că eu îmi dau seama ce se întâmplă și cum se simte un copilaș. În prima lună Melissica a fost o fetiță foarte cuminte. În perioada în care dormea eu spălam totul. M-am înarmat foarte bine cu detergent pentru pete... Aveam și un săpunel pentru copii, așa mi-a zis mama. Mai întâi le spălam cu săpun, apoi în mașina de spălat.”, a mărturisit Kătălina în una din edițiile recente ale emisiunii Mama Mia.

Totodată, tânăra mămică mai spune că este adepta co-sleepingului (dormitul împreună cu copilul) și chiar dacă până la naștere îi părea o practică periculoasă, acum acest obicei este o normalitate în familia sa. 

Despre sarcină, Kătălina își amintește mereu cu o emoție aparte, pentru că a fost o perioadă deosebită din viața ei în care a avut grijă ca totul să fie ca la carte. În plus, cântăreața spune că nu a avut pofte și nici capricii de graviduță.

Pentru a-și aduce pe lume fetița, Kătălina Rusu a optat pentru o maternitate de stat.

Deși s-ar părea că majoritatea mămicilor din showbiz-ul autohton aleg doar clinicile private, Kătălina este de o altă părere.

”Atunci când lumea alege privat, probabil că se gândește la confort. Nu știu de ce, în Republica Moldova s-a creat o astfel de părere că dacă este o clinică private înseamnă că este mai bună sau are anumite condiții. Eu am avut parte de condiții bune. Am mers la Maternitatea nr. 1 pentru că acolo activa medicul nostru și când m-a întrebat ”Unde naștem?”, eu am zis ”Oriunde, să fie bine”, adică să știu că va fi o echipă bună și copilul meu să fie în siguranță. Pentru mine nu confortul este important, dar siguranța.”, povestește ea.

mamaplus
mamaplus