mamaplus

De ce diareea este periculoasă pentru bebeluși și cum poate fi prevenită?

-
//
16.10.2020

Diareea este un fenomen cu care este cunoscut fiecare locuitor al planetei noastre. Dereglarea frecvenței procesului de defecare survine ca rezultat al leziunilor intestinale cauzate de viruși, bacterii și toxine – bolnavul merge adesea la toaletă și actul de defecare se transformă într-o procedură dureroasă.

În cazuri foarte rare diareea trece de la sine. Majoritatea bolnavilor se simt nevoiți să apeleze la medic, să urmeze un tratament cu medicamente sub formă de praf și pastile, uneori se indică internarea în spital.

În secolul XXI diareea încă se consideră o afecțiune periculoasă. Totuși, există excepții.

Tratamentul diareei pentru adulți nu se aplică la bebeluși!

În țările lumii a treia, diareea reprezintă principala cauză de letalitate a majorității nou-născuților. Întârzierea în acordarea ajutorului medical bebelușilor duce la deshidratare rapidă și, în consecință, la deces.

În procesul deshidratării, împreună cu lichidul se elimină foarte rapid și elementele vitale precum micro și macroelementele din organism.

Un pericol deosebit îl prezintă diareea la copiii sub vârsta de 3 ani. Deficitul de substanțe nutritive duce la dereglarea echilibrului hidroelectrolitic, este afectată funcționarea rinichilor, inimii și creierului bebelușului.

Ceea ce nu prezintă un pericol pentru adulți poate deveni mortal pentru copilași.

Când putem bate alarma? Simptome:

Dacă ați observat la copil scaun lichid mai mult de 3 ori într-o singură zi, este un motiv ca să începeți a lua măsuri.

Cauza de bază a scaunului poate fi de natură diferită. În funcție de sursa îmbolnăvirii, scaunul lichid și frecvent poate să fie însoțit concomitent de următoarele simptome:

  • Scădere în greutate și pierderea apetitului;
  • Dereglarea somnului;
  • Slăbiciuni și apatie;
  • Paloare;
  • Creșterea temperaturii corpului;
  • Crampe abdominale.

Tabloul clinic depinde de caracteristicile organismului copilului și de gradul de deteriorare a tractului gastro-intestinal.

Cauzele diareei

Apariția scaunului lichid la copii poate fi cauzată de:

  • Intoxicație chimică și/sau medicamentoasă. Produsele chimice și/sau medicamentele ingerate pot provoca afecțiuni toxice la nivelul mucoasei intestinale și a stomacului.
  • Infecția virală sau bacteriană. Acest lucru se întâmplă atunci când microorganismele patogene au pătruns în organism împreună cu apa și alimentele consumate.
  • Intoxicație alimentară. Alimentele de slabă calitate afectează negativ procesul de digestie, duc la diaree și vărsături.

Principalul pericol al diareei este provocarea deshidratării. Primul lucru pe care trebuie să îl facă un părinte al unui copil bolnav - să stopeze deshidratarea.

Cum prevenim deshidratarea?

Dacă observați primele semne de diaree la bebeluș și nu sunteți sigur de unde să începeți, administrați-i copilului D-ORS. Combinația unică a două componente într-un singur preparat va rezolva simultan două probleme principale - intoxicația și deshidratarea. Utilizarea în timp expres de D-ORS va preveni deshidratarea și va accelera recuperarea, datorită aportului combinat de componente.

mamaplus

Mai multe despre D-ORS

D-ORS nu are analogi în țara noastră. Poate fi luat atât de adulți, cât și de copii, începând cu prima lună de viață. Dozajul depinde de vârstă: de la 2 la 6 plicuri pe zi, iar cursul tratamentului poate dura până la 5 zile.

Medicamentul constă din două componente:

  • Diosmectită - enterosorbent intestinal;
  • Săruri pentru rehidratare.

Diosmectita este o substanță rezultată din argila naturală cu proprietăți adsorbante înalte. Îndepărtează agenții patogeni din corp, reduce intoxicația, volumul și frecvența scaunelor.

Sărurile pentru rehidratare – electroliții, compensează pierderea microelementelor în timpul diareei, restabilesc echilibrul hidroelectrolitic.

D-ORS a fost elaborat în conformitate cu recomandările Asociației Europene de Pediatrie, Gastroenterologie, Hepatologie și Nutriție (ESPGHAN). Gustul plăcut de vanilie facilitează consumul lui de către copii. Acest remediul sigur combate nu numai simptomele diareei, ci și cauza acesteia.

Dacă observați că bebelușul dumneavoastră are scaune lichide și frecvente, nu ezitați. Dați-i copilului dumneavoastră D-ORS. Un remediu gustos și eficient care îi va readuce în curând starea la normalitate.

Pe lângă măsurile luate, consultați medicul despre necesitatea unui tratament suplimentar.

Mai multe despre D-ORS găsiți AICI.

AICORE este o companie farmaceutică europeană, producător și distribuitor de medicamente, precum și de dispozitive medicale. Pe teritoriul Republicii Moldova, Aicore este reprezentată de Aicore Consumer SRL.

Aicore Consumer SRL
Adresa:
MD-2032, str. Burebista 17A, oficiu 208, mun. Chişinău, Republica Moldova
Telefon: (+373) 793 18 138
E-mail: aicore-info@aicore.md 
www.aicore.md