mamaplus

Șocul trăit de o proaspătă mamă atunci când soțul i-a interzis să alăpteze în fața rudelor

-
//
13.06.2022

Au trecut de mult vremurile în care trebuia să mergi la toaletă pentru a-ți alăpta copiii, asta doar pentru a nu-i face pe alți oameni să se simt incomod, pentru că așa "se cerea". Femeile se simt acum libere să-și hrănească puii oriunde cer și când e nevoie, însă unele dintre ele încă se mai lovesc de stigmate. Acesta este și cazul unei tinere de 23 de ani, din SUA, care se confruntă cu un zid în ceea ce îl privește pe soțul său în vârstă de 24 de ani. Deși mulți ar crede că fiind tineri au și altă gândire, dar și alte perspective, lucrurile stau cu totul pe dos atunci când părinții lui vin în vizită.

Femeia și-a făcut publică povestea și a explicat cu ce se confruntă.

„Familia lui (mama, tatăl și fratele) vine în vizită în drum spre vacanță. El știe că vreau să încerc să alăptez și a spus că singura lui „regulă” este să nu fac așa ceva în fața familiei sale. Spune că nu vrea să îi fac pe tatăl și pe fratele lui să se simtă incomod și că ar trebui să mă duc sus să îl hrănesc pe copilul nostru de fiecare dată, la fiecare 1-3 ore.

Problema mea este că voi fi în recuperare și ar trebui să mă odihnesc, așa că treptele pe care trebuie să le urc îmi pun deja probleme. I-am spus că este vorba despre recuperarea mea și legătura mea cu copilul, iar familia lui poate pur și simplu să părăsească camera sau pur și simplu să NU SE UITE dacă părinții lui nu se simt confortabil”, a scris ea pe Reddit, potrivit Mirror.

Tânăra a încheiat textul cu un mesaj la adresa lui, dând de înțeles că vrea să uite de el: “Am greșit dacă i-am spus să se ducă la naiba?”.

Oamenii au sărit în apărarea ei, comentând că are tot dreptul din lume să-și poată alăpta propriul copil în confortul propriei case și oriunde dorește:

„Nu ar trebui să te ascunzi în propria ta casă la fiecare 1-3 ore. Dacă se simt incomod, se pot ascunde”. „Ceea ce vreau să știu este de unde naiba ajunge soțul să-i impună soției sale o REGULĂ pentru alăptare!?”

O altă femeie a subliniat că alăptarea poate fi un proces îndelungat, scriind: „Ca să nu mai vorbim că alăptarea poate dura destul de mult”

„Hrănește-ți copilul oriunde naiba vrei/ai nevoie. Punct! Nu există reguli pentru așa ceva!”, a mai adăugat cineva.