mamaplus

Silvia Petrov, despre alăptatul în public: ”Știu că se holbează oamenii, dar nu îmi pasă”

-
//
15.07.2021

Prezentatoarea TV Silvia Petrov este o mămică activă căreia îi place să meargă peste tot cu fiica sa încă din primele zile de la nașterea ei. Micuța va împlini doi anișori în toamna acestui an, iar Silvia spune cu sinceritate că este o mamă norocoasă, pentru că Aris Rosalie este fetița la care nici nu a îndrăznit vreodată să viseze. Tot de aproximativ doi ani, Silvia adoră să o alăpteze și spune că acest proces este unul atât de magic încât nu are de gând să renunțe la el.

Chiar dacă la început a fost mai greu și voia să renunțe, susținerea soțului și lecțiile luate de la o consultantă în alăptare din România au ajutat-o să înțeleagă cum ar trebui, de fapt, să se desfășoare acest proces. După aceea, Silvia spune că ”a prins gustul” alăptatului, care a devenit între timp o obsesie pentru ea și un moment cu adevărat magic.

”Nu vreau să întrerup alăptatul, nu sunt gata psihologic. Am senzația că am mâncare, dar îmi las copilul să moară de foame. Poate că multe mămici sau femei nu o să mă înțeleagă, iar cineva o să spună că exagerez, dar eu nu pot pur și simplu să întrerup alăptarea, atât timp cât Aris e bine și cere. Ea vine și îmi spune ”lapte” și mi se pare normal să continui.

Mi-a scris cineva că pentru mine ar fi ok, dar pentru copil nu. Medicii însă m-au încurajat să continui să o alăptez chiar până la 3 ani. Chiar dacă alăptez de două ori pe noapte, nu mă deranjează. Aris percepe alăptatul ca masă de bază, după care sunt și gustările. Alăptatul e o conexiune aparte pe care parcă mi-e frică să o pierd.”, a povestit Silvia Petrov pentru MamaPlus.md.

Tânăra mămică ne-a mai spus și părerea ei despre alăptatul în public, care este un subiect destul de controversat, mai ales în societatea noastră.

mamaplus

Într-o poză publicată recent pe rețelele sociale, Silvia Petrov apare cu Aris Rosalie în brațe în timp ce o alăptează chiar în mijlocul unui salon de înfrumusețare. Pe cât de frumos este acest proces fiziologic, pe atât de rușinos poate fi în ochii celor care sunt de părere că ar trebui restricționat în zone intime. Am fost curioși să aflăm părerea Silviei referitor la acest subiect și experiența ei personală cu alăptatul în public.

”În primele 3-4 luni mă jenam, iar dacă mergeam la un restaurant, căutam o cameră specială unde să pot alăpta. Am folosit și eșarfa specială cu care se acoperă bebelușul, dar după ce Aris a crescut, îi era foarte greu și simțea un fel de claustrofobie - tresărea și plângea atunci când o acopeream cu eșarfa. Treptat am început să nu mă mai jenez. De multe ori cărțile mă salvau.

Într-adevăr, există oameni care se holbează, dar nu îmi pasă. Noi trăim încă după niște norme învechite care sunt adânc înrădăcinate, mai ales la sate. Alăptatul în public nu este o rușine și nu e o rușine nici faptul că alăptezi copilul după ce împlinește vârsta de un an sau doi ani.”, a mai adăugat Silvia Petrov.

Citește și articolul: Cum și-a revenit în formă după naștere Silvia Petrov: ”Eram burduhoasă ca o pară”

mamaplus