mamaplus

Poate fi amestecat laptele matern și formula de lapte praf în același biberon?

-
//
18.01.2022

Chiar dacă nu este nimic în neregulă cu amestecarea laptelui matern și a formulei în același recipient, specialiștii nu recomandă această practică. Laptele formula dintr-o sticlă din care a băut bebelușul trebuie aruncat în decurs de o oră de la preparare. Laptele matern, pe de altă parte, se poate „păstra”, la frigider, timp de câteva ore într-o sticlă din care micuțul s-a mai hrănit.

De exemplu, dacă amesteci 60 de ml de lapte matern exprimat cu 60 ml de lapte formulă și bebelușul bea doar 60 de ml în total, va trebui să arunci restul de lapte rămas în sticlă - risipind o parte din laptele matern. Pentru a evita acest tip de risipă, cel mai indicat este să îți hrănești bebelușul mai întâi cu lapte matern și abia mai târziu îi poți oferi un supliment de lapte formulă, doar dacă bebelușul dă semne că nu s-a săturat.

Amestecarea laptelui matern cu lapte formulă pentru a crește caloriile laptelui

Se pare că unele mămici amestecă lapte praf cu laptele matern pentru a crește caloriile pe care bebelușul le primește în timpul hrănirii. Medicii însă insistă să se renunțe la acest obicei.

Nu numai că acest lucru modifică compoziția laptelui matern, dar micronutrienții din laptele formulă vor deveni mult mai concentrați încât pot fi foarte duri pentru rinichii imaturi ai bebelușului.

Urmați întotdeauna instrucțiunile exacte de pe cutia de lapte formulă formulă și nu amestecați niciodată formula cu altceva decât cu apă distilată.