Foarte multe mămici se întreabă dacă pot să păstreze la frigider laptele formulă rămas după hrănirea bebelușului. Pediatrii sunt categorici în acest sens și susțin că laptele formulă preparat trebuie folosit imediat, iar ceea ce rămâne în sticlă trebuie aruncat în decurs de 1 oră de la servirea unui sugar.

Formula preparată care nu a fost încă dată bebelușului poate fi păstrată la frigider timp de 24 de ore pentru a preveni contaminarea bacteriană.

Laptele formulă rămas de la o hrănire

Medicii pediatri de la Babycenter, nu recomandă păstrarea formulei la frigider după o hrănire. Bacteriile se formează rapid într-o sticlă de biberon lăsată la temperatura camerei, dar pot crește în continuare - într-un ritm mai lent - atunci când sticla este păstrată la frigider. Bolile sunt transmise de alimente prin organisme pe care nu le poți mirosi, vedea sau chiar gusta.

Aceste bacterii sunt supărătoare pentru oricine, dar mai ales periculoase pentru cei cu sisteme imunitare mai slabe, precum bebelușii. Deci: aruncă formula rămasă după ce ai hrănit copilul!

Formula de lapte praf propriu-zisă sau gata preparată

Pentru următoarele mese, amestecă formula sau utilizează o formulă gata de preparată și toarn-o în biberoane. Acest lucru oferă un mod convenabil de a stoca sticlele înainte de a le încălzi, astfel încât acestea să fie ușor disponibile atunci când copilullui îi este foame. Stocarea sticlelor astfel în frigider împiedică creșterea bacteriană dar și diaree si îmbolnăvirea copilului.

Depozitarea biberoanelor cu lapte formulă

Păstrează sticlele pregătite la temperatura camerei nu mai mult de 2 ore sau 1 oră dacă sticla este deja încălzită. Aruncă formula dacă nu se papă în termen de 24 de ore după pregătire. Dacă utilizezi o formulă gata de preparată, păstreaz-o în biberon la frigider, nu mai mult de 48 de ore. Unele formule au timpi de depozitare mai lungi; verifică eticheta.

Alte precauții

Pentru a reduce riscul de contaminare bacteriană, sterilizează flacoanele și tetina înainte de a le utiliza. După aceea, spală sticlele și tetina în apă caldă cu săpun. Fierbe apa de la robinet în cazul în care nu ai altă opțiune. Apa îmbuteliată este sigură de utilizat fără fierbere.