mamaplus

Alăptarea, o misiune deloc ușoară pentru Lili Sandu: „De unde să fi știut eu toate astea…”

-
//
15.09.2020

Lili Sandu a devenit mămică în urmă cu o lună și este cea mai fericită alături de fiul ei Thomas Jay. Familia ei este completă și, în ciuda problemelor de sănătate pe care le-a avut micuțul proaspăt adus pe lume, vedeta este în al nouălea cer alături de soțul ei. Nicio graviduță nu este privată de kilogramele în plus, iar recuperarea de după sarcină durează puțin, însă Lili Sandu știe cum să mascheze urmele sarcinii și adoptă outfituri care o pun în totalitate în evidență.

mamaplus

Lili Sandu a scris pe contul său de Instagram un mesaj în care le-a adus la cunoștință fanilor săi una dintre cele mai neplăcute experiențe avută imediat după naștere. Proaspăta mămică s-a confruntat cu o problemă în momentul alăptării.

„Este un subiect care, pe cât este de interesant și diferit de la mamă la mamă, pe atât poate fi de frustrant mai ales în primele ore-zile de după naștere. Zic frustrant deoarece pentru mine, personal, experiența primelor ore de alăptat nu prea a fost cum auzisem în online: cum se naște bebe, vine imediat colostrul etc. Chiar dacă bebelușul se ”atașase” corect, faptul că nu ”ieșea” mai nimic în prima seară mă înnebunea efectiv, speriată fiind că puiul meu nu are ce să mănânce și-mi făceam tot felul de filme în cap… Da, știu era și din cauza cezarianei (se zice că lactația ar întârzia), dar eu, panicată, că, na, așa e la început, o țineam pe a mea că am o problemă, chiar dacă sânii îmi explodau efectiv”, a mărturisit Lili Sandu, pe rețeaua de socializare.

Cu ajutorul unui consilier în alăptare, Lili Sandu a reușit să treacă peste acest moment dificil. Specialistul a învățat-o tot ce trebuie să știe și i-a dat sfaturi utile, astfel încât să nu mai intre în panică.

„Am învățat cum să-mi fac masaj, cum să-mi aplic compresele calde și pentru că bebe nu era fizic lângă mine (48 de ore a stat numai la lămpi și cu perfuzie) am fost învățată cum să folosesc pompa de muls. Dar, sincer la cât de dărâmată eram psihologic, cel mai important a fost ajutorul primit atât de la Dna Amelia, cât și de la restul moașelor care m-au făcut să înțeleg că trebuie să-mi revin și să fiu puternică tocmai pentru că exista riscul să- mi pierd laptele. Offf, de unde să fi știut eu toate astea… Este foarte important să cerem și să primim ajutor mai ales în genul ăsta de situații în care nu avem un ”manual de utilizare”. Colostrul a fost destul în primele zile și tare fericită străbăteam holul să ajung cu el din 3 în 3 ore la bebe fie zi sau noapte. Lactația a urmat firesc, cu ceva dureri, dar fără acea furie a laptelui de care auzisem tocmai pentru că avusese grijă Dna Amelia să mă ”instruiască”.

Lili Sandu le recomandă mămicilor aflate la prima experiență să ceară ajutorul unui specialist în alăptare pentru că doar astfel vor putea face față acestei provocări.

”Am aflat din documentările mele că un criteriu important în alăptare este hidratarea, tocmai de aceea pe parcursul zilei am grijă să beau minim 6-8 pahare cu apă. Ideea este că suntem diferite și experiența mea nu trebuie să fie neapărat asemănătoare cu experiența unei alte mame, pentru unele este mai ușor, pentru alte mame este mult mai greu. Dar puiul nostru merită tot efortul! ”, a mai scris Lili Sandu, după ce a depășit problema.

mamaplus