mamaplus

Obiecte cu adevărat folositoare în primul an de viață al bebelușului

-
//
14.01.2020

Încă de la aflarea sarcinii, viitorii părinți se gândesc cu nerăbdare și emoție la momentul în care își vor strânge la piept bebelușul. Își fac planuri diverse, liste de cumpărături complete și caută întotdeauna soluții benefice pentru creșterea și dezvoltarea optimă a celui mic. Pentru că tentațiile sunt mari, iar timpul trece extrem de repede, mai jos ți-am făcut o listă a lucrurilor importante care nu trebuie să lipsească în primul an de viață al bebelușului.

Hainele, accesoriile sau jucăriile pentru bebeluși sunt adorabile. Găsești atât de multe anunțuri cu produse destinate nou-născuților încât nu știi ce și mai ales când să alegi obiectele importante. Pentru a nu risipi bani, dar și pentru a economisi timp, îți spunem noi care sunt obiectele cu adevărat utile în primul an de viață al oricărui bebeluș.

Pătuț

Esențial încă de la naștere, chiar dacă în primele zile sau chiar luni vei fi tentat să îl iei pe cel mic cu tine în patul matrimonial, pătuțul joacă un rol important în dezvoltarea bebelușului. Îți recomandăm să alegi un model de pătuț cu protecții laterale pentru primul an de viață. Salteaua este și ea un obiect important, așa că nu uita să o alegi în funcție de criteriile importante (impermeabilitate, grosime etc).

Cărucior cu landou și scoică

De departe, unul dintre cele mai folositoare obiecte în primul an de viață al bebelușului este căruciorul. Plimbările vor fi dese, așa că asigură-te că alegi un model practic de cărucior în care să îl poți plimba comod pe cel mic. Din fericire, ai posibilitatea să alegi un cărucior multifuncțional pe care să îl dezmembrezi la nevoie. Landoul îl poți lua cu tine oriunde în interior, iar scoica o poți monta ușor în mașină, pentru siguranța celui mic.

Scaun de masă

După câteva luni de viață începe diversificarea alimentației, un moment important pentru părinți, dar și bebeluși. Cel mic trebuie obișnuit cu propriul loc la masă, iar un scaun potrivit îl va ajuta să învețe și să se acomodeze mai ușor.

Pe lângă acestea, printre cele mai importante obiecte pentru confortul bebelușului se numără și măsuța pentru înfășat, sterilizatorul și biberoanele sau un aparat pentru aerosoli și, bineînțeles, o trusă de jucării pentru copii care să conțină un centru de activități, un balansoar sau un premergător.