Este un mit faptul că tunsul zero face părul des, așa că nu are niciun rost să vă tundeți bebelușul chel în speranța că va avea un păr mai frumos și mai des.
Părul crește dintr-un folicul aflat în scalp, iar ceea ce faceți cu părul în exterior nu afectează dezvoltarea foliculului, scrie babycenter.com. Când este ras, părul crește tot deodată și poate părea mai des pentru că are aceeași lungime. Firul de păr trece printr-un ciclu de creștere, dar și de stagnare, de aceea părul lăsat să crească natural are lungime diferită.
Este normal pentru bebeluși să piardă o parte din părul cu care s-au născut, cam în jurul vârstei de 4 luni. Părul care va crește ulterior se cam lasă așteptat, iar când crește va avea culoare și textură diferită. Oricât l-ai rade, tăia, aranja, nimic nu va afecta felul în care crește. Totul depinde de genetică.
Uneori, copiii cu păr foarte rar în primii ani de viaţă se pot lăuda mai târziu cu un păr foarte frumos şi invers. Acest lucru se datorează faptului că părul se schimbă odată cu vârsta copilului. În jurul vârstei de 3-4 ani părul devine mult mai gros şi mai des. Este adevărat că şi culoarea părului, nu doar aspectul său, se pot schimba în timp. Aspectul final şi calitatea părului sunt determinate în jurul vârstei de 6 ani.
Sursa