Pediatrii și nutriționiștii recomandă introducerea fructelor de mare în alimentația copilului după vârsta de 1 an. Dacă micuțul tău are însă un istoric medical în familie cu astfel de alergii sau cu astm, atunci este indicat să aștepți până la vârsta de 2 ani.
Societatea Americana de Pediatrie a întreprins un studiu care a demonstrat că introducerea mai întârziată a alimentelor care provoacă alergii nu previne apariția lor. Ei recomandă introducerea fructelor de mare chiar de la 6-8 luni.
Desigur, la introducerea oricărui aliment nou, trebuie atenție mare la orice semn de alergie: inflamarea limbii, a buzelor și a feței, crampe abdominale, vomă, diaree, eczeme. Dacă observi orice astfel de semn, indiferent de cât de puternic este, sună medicul pediatru.
Dacă nu dă semne de alergie, este foarte bine. Așteaptă trei zile până ce introduci un alt aliment nou.
Servește-i copilului fructele de mare într-o formă ușor de mâncat la început, crab sau homar piure. Apoi introdu-i și creveții, scoicile, calamarii. Niciodată nu îi oferi copilului fructe de mare crude. Totul trebuie să fie bine fiert!