mamaplus

Dacă unul dintre părinți are dermatită atopică, afecțiunea va fi transmisă și copilului?

-
//
13.04.2022

Dermatita atopică este cea mai frecventă boală inflamatorie a pielii, întâlnită la copii. Ea afectează între 15 și 30% dintre copii și se caracterizează prin leziuni cutanate cronice. Dermatita atopică se dezvoltă, de obicei, între primele 3-6 luni de viață ale copilului. Mai mult de jumătate dintre copii dezvoltă leziuni în primul an de viață și 90% dintre ei înainte de vârsta de 5 ani.

A avea o rudă cu atopie este un factor genetic puternic atunci când vine vorba de dezvoltarea dermatiei atopice.

Persoanele cu această afecțiune au adesea un membru al familiei afectat de dermatita atopică. Potrivit unui studiu al Journal of Allergy, șansa de a moșteni o boală atopică este de aproximativ 75%. În plus, persoanele cu dermatită atopică au mai multe șanse să aibă alte afecțiuni atopice, cum ar fi astmul sau alergiile.

O persoană este capabilă să moștenească gene care sunt mutate de la unul sau ambii părinți, ceea ce poate crește șansele de a dezvolta boala.

Prin urmare, este bine să știi că șansele de a manifesta această boală de piele pot fi condiționate de antecedentele familiale. Cu toate acestea, acesta nu este singurul motiv pentru care copilul tău ar putea suferi de dermatită atopică.