Când vine vara, multe mămici îşi fac griji din pricina hainelor bebeluşilor. Pe de o parte hainele bebeluşilor trebuie să fie răcoroase, dar pe de altă parte trebuie să-i protejeze de soare. Când soarele este prea puternic, ține copilul înăuntru sau la umbră. Dacă nu există nicio umbră disponibilă, folosește o umbrelă sau ține-l sub un baldachin sau copertină. Dar să NU acoperi căruciorul cu o pătură niciodată! Este extrem de periculos.

Ce ar trebui să conțină garderoba unui bebeluș pe timp de vară:

 • Body-urile din bumbac alb - body-urile din bumbac alb sunt singura piesă universală din toate ținutele nou-născuților. Este practic, rapid de îmbrăcat şi foarte confortabil. Alege piesele din bumbac 100 la sută, în culori deschise care să respingă razele soarelui.
   
 • Pantaloni scurți - poți opta pentru o pereche de pantaloni scurți din tricot ușor sau din bumbac. Nu numai că vor completa o ținută, ci lasă și picioarele bebelușului să fie expuse și libere, pentru a le menține răcoroase.
   
 • Salopete - Dacă ai o fetiță, o poți îmbrăca într-o ținută ușoară din bumbac, precum o rochiță, iar dacă ai un băiețel, salopetele sunt perfecte.
   
 • Pune-i o pălărie - bebelușii nou-născuți trebuie păstrați la umbră, dar dacă ești afară pentru un pic pe plajă, pune-i o șapcă de baseball sau o pălărie ușoară de bebeluș pe cap.

De asemenea, pentru bebelușii mai mari veți mai avea nevoie de:

 • Tricouri și maieuri
 • pantaloni scurți sau pantaloni 3/4
 • costumașe cu body sau costumașe cu tricouri
 • cămășuțe cu mâneca scurtă
 • pijamale subtiri, cu mâneca scurtă, cu pantalon scurt
 • umbreluțe
 • slipi de baie

Un alt aspect important pe care mămicile trebuie să îl ia în seama este că un bebeluş are nevoie de un obiect vestimentar în plus față de un adult pentru a nu-i fi frig. După ce copilul merge în picioare, nu mai este nevoie de obiectul vestimentar în plus. Dacă ție îți este bine cu mânecă scurtă, şi copilului tău îi va fi la fel.

Pentru orice eventualitate, asigură-te că ai în gentuța cu hăinuțele bebeluşului şi un cardigan, o jachețică sau o păturică. Fie că se schimbă vremea, fie că se face seară, fie că intrați într-un loc unde este aer condiționat, trebuie să fii pregătită.

Protejează scalpul bebeluşilor pe timpul verii

Din gentuța cu hainele bebeluşului nu trebuie să lipsească pălăriuțele, şepcuțele și băscutețele, care să-i protejeze scalpul, ceafa şi ochii. Nu uita niciodată să-i protejezi scalpul copilului, mai ales când plecați la o plimbare mai lungă sau într-o călătorie.

Dacă ţii bebeluşul în cărucior, îl poţi lăsa în picioarele goale, însă trebuie să te asiguri că nu-l bate soarele direct pe piele. Bebeluşii au pielea foarte sensibilă, aşa că nu uita să aplici de fiecare dată când ieşi din casă crema cu factor de protecţie. Chiar şi pe zonele care urmează a fi acoperite cu haine.

Pe timpul nopţii, dacă temperatura este mai mare de 24-25 de grade, îl poţi lăsa să doarmă în pijamale sau salopetă, fără să-l acoperi. Iar dacă temperatura depăşeşte 27, poţi renunţa la salopete şi să optezi pentru ceva mai lejer.