mamaplus

Care este locul cel mai sigur pentru scaunul de mașină al bebelușului

0
//
20.07.2021

În sezonul estival călătorim mai des cu mașina, iar asta înseamnă că este foarte important să ne asigurăm că bebelușul este în siguranță. Potrivit celor mai recente cercetări, locul cel mai sigur pentru scaunul de mașină al bebelușului este în centrul banchetei din spate, nu în lateral. Deși pasagerii adulți care folosesc centura de siguranță pot decide unde anume să stea în mașină, cercetătorii subliniază că așezarea scaunului bebelușului este determinată de locul în care este instalat sistemul de centuri de siguranță pentru copil.

ATENȚIE: Este indicată plasarea în mijlocul banchetei din spate dacă:

  • locul din mijloc are o centură de siguranță în trei puncte (centură și diagonală)
  • instrucțiunile producătorului spun că unul dintre celelalte scaune este mai bun
  • locul din mijloc este disponibil iar bacheta din spate nu este încărcată cu alți pasageri sau alte obiecte 

Un studiu recent a demonstrat că în cazul copiilor sub 3 ani așezați în mijlocul banchetei din spate, riscul de rănire în cazul unui accident scade la jumătate față de oricare celelalte două poziții laterale.

Deși plasarea în orice loc pe bancheta din spate oferă o protecție excelentă, susțin certcetatorii, scaunele de mașină așezate în mijlocul banchetei au riscul cel mai mic de rănire.

Astfel, recomandările producătorilor trebuie să continue să încurajeze familiile să instaleze scaunele de mașină pentru bebeluși și copii în mijlocul banchetei din spate.