Tânăra mămică Inesa Voscoboinic are un stil de viață activ, iar călătoriile sunt la loc de cinste în agenda ei. Partea cea mai bună este că venirea pe lume a fiicei sale nu a schimbat radical lucrurile, ea fiind în continuare o adeptă a escapadelor. Dacă tot are la activ 5 călătorii cu copil mic, Inesa a decis să-și împărtășească impresiile cu alte mămici.

CĂLĂTORIA 1: GRECIA – Priya avea 2 luni

Cea mai bună perioadă (după părerea mea)! pentru o călătorie cu bebelușul, cu condiția că alegeți corect destinația, în special dacă copilul nu este vaccinat.

CĂLĂTORIA 2: IAȘI – Priya avea 3 luni

Drumul încolo l-a suportat foarte bine, a dormit. Drumul înapoi însă a fost foarte anevoios, Priya refuza să stea în scaunul auto și atunci am înțeles că vom face o pauză de la călătorii.

CĂLĂTORIA 3: SINAIA – 6 luni 

Priya a fost tare bravo. A suportat un drum de 11 ore (în total), cu câteva opriri bineînțeles. Era mai ușor pentru mine, pentru că deja o interesau jucăriile. În plus începusem diversificarea și nu era nevoie de fiecare dată să ne oprim pentru a o hrăni la sân.

CĂLĂTORIA 4: EGIPT – 7 luni

A fost foarte bine. Priya încă dormea de 3 ori pe zi, ce-i drept nu foarte mult. Îmi era ușor pentru că deja stătea în funduleț o puneam pe iarbă sau pe nisip și asa se juca

CĂLĂTORIA 5: IAȘI- aproape 8 luni

Avem același regim ca și acasă.

mamaplus

Câteva recomandări utile pentru mămici:

  • Copilul trebuie să fie sănătos tun în timpul călătoriei. Nu vă porniți la drum cu un copil bolnav.
  • Conformați-vă vârstei bebelușului și luați tot necesarul pentru a-l distra.
  • Urmăriți-i schimbările de comportament și programați-vă călătoriile în dependență de ele. De ex: În perioada 3-5 luni, Priya nu accepta nici în ruptul capului să stea în scaunul auto sau în cărucior și atunci pentru această perioadă am renunțat la călătorii.
  • Când sunteți în vacanță, încercați să nu vă abateți mult de la regimul cu care s-a obișnuit acasă. Dacă e ora somnului, faceți tot posibilul ca copilul să-și satisfacă pe deplin necesitățile.
  • Dacă plecați cu mașina, faceți mici opriri la fiecare 3 ore, pentru a schimba ambianța și a vă întinde puțin picioarele.
  • Împăcați-vă cu gândul că vacanța nu va mai fi niciodată așa cum a fost înainte de apariția copilului  și bucurați-vă de timpul petrecut alături de familie”.
mamaplus