mamaplus

Bebelușul plânge când îl îmbraci? Patru secrete care îți vin în ajutor

-
//
17.08.2022

Când pierdem prea mult timp cu îmbrăcatul bebeluşului, s-ar putea ca acesta să îşi piardă răbdarea şi să înceapă să plângă. Este important să ne asigurăm din timp că avem la îndemână toate lucrurile necesare, pentru că în caz contrar s-ar putea să pierzi prea mult timp și nervi. Vezi mai jos câteva recomandări care îți vor prinde bine.

Să pregătim hainele!

Ca şi în cazul îmbăierii bebeluşului, şi atunci când îl îmbrăcăm este bine să avem la îndemânâ tot ce este necesar – scutec nou (în cazul în care trebuie schimbat), pantaloni, body, bluză, botoşei, căciuliță etc. (în funcție de ce urmează după ce este îmbrăcat – stat în casă sau ieşit la plimbare). În felul acesta, nu vom pierde timp căutând un anumit lucru, nu îl vom lăsa pe bebe nesupravegheat, dar, mai ales, nu îi vom pune la încercare răbdarea. Cu cât îl îmbrăcăm mai rapid, cu atât mai bine.

Confortul, regulă de bază

Ce înseamnă confort în cazul hainelor pentru bebeluşi? Înseamnă ca bebe să se simtă bine în hainele cu care este îmbrăcat, să nu îl strângă, să se poată mişca, să nu îi fie nici prea cald, nici frig.

Simplitatea, o altă regulă de bază

Simplitatea se referă la accesibilitatea hainelor, la cât de uşor le manevrăm. De evitat hainele cu cordonaşe, capse sau nasturi prea mulți – iată nişte detalii care ne pun şi nouă răbdarea la încercare, nu doar bebeluşului.

Cum procedăm când afară este frig

Când afară este frig şi straturile de haine sunt mai multe, ultimul strat îl punem pe bebe înainte de a ieşi din casă. Încă o dată: faptul că avem hainele pregătite – mai ales că nu se rezumă la un body sau un pantalonaş scurt (cum se întâmplă vara, de exemplu) – nu ne poate fi decât de folos.