Nu toți reușesc să se facă cu propriul apartament. De aceea, de multe ori, un apartament închiriat devine loc permanent de trai. Este perfect dacă reușiți să găsiți un apartament cu o reparație bună. Dacă nu, cel mai probabil, veți dori să aduceți în regulă noua casă. Cum puteți face asta fără prea multe cheltuieli și merită ore să investiți banii în reparație într-un apartament închiriat? Vedeți în continuare.
Nu toți proprietarii vor saluta ideea chiriașilor de a schimba radical apartamentul. De aceea, primul lucru pe care ar urma să-l faceți înainte de schimba ceva este să obțineți acordul proprietarilor. În cazul în care proprietarul cade de acord trebuie să stabiliți concret specificul reparației, de asemenea, cum vor fi compensate cheltuielile dumneavoastră.
De regulă, proprietarii reduc plata pentru chirie pentru o anumită perioadă de timp. Însă, trebuie să fiți pregătiți și pentru faptul că va trebui să păstrați toate cecurile pentru mărfurile procurate în scop de reparație. În afară de asta, ar trebui să estimați și plata pentru efortul depus. Cea mai bună variantă – vă înțelegeți din start asupra plății: de exemplu, dumneavoastră faceți reparație, iar proprietarul vă face o reducere de 50 la sută la plata pentru chirie pentru luna curentă.
Însă, sunt și proprietari care sunt categoric împotrivă să se facă schimbări în apartamentul lor. Dar și în acest caz, există soluții pentru asigurarea confortului în casa în care urmează să locuiți.
Scăpați de toate lucrurile inutile
Este prima și probabil principala regulă pe care trebuie să o rețineți. Și dacă aveți impresia că anumite lucruri v-ar mai putea folosi la ceva, statui, vaze și alte mărunțișuri, nu cedați în fața slăbiciunilor dumneavoastră. Adunați toate lucrurile într-o cutie pe care o ascundeți cât mai departe și mai bine – o dați stăpânilor.
Faceți schimbări
Un moment important: dulapul trebuie să stea la peretele unde este amplasată ușa de intrare în odaie. Aceste obiecte de mari dimensiuni, vizual, încarcă spațiul. DE aceea, este mai bine dacă nu se văd chiar de la intrare. Unii designeri nu recomandă amplasarea mobilei de-a lungul peretelui, ci de a încerca delimitarea
spațiului. De exemplu, canapeaua - de-a latul camerei sau delimitarea sufrageriei prin amplasarea mesei mai departe de perete.
Faceți rost de mobilă funcțională
Poate fi chiar și un cufăr mare, care nu doar că va fi un decor minunat, dar și un accesoriu în care veți putea păstra multe obiecte mărunte. Din câte se știe, anume acestea dau senzația de dezordine. Atrageți atenția la un asemenea element de decor ca peretele pliant sau mobil. Aceste delimitări decorative vă dor ajuta să ascundeți ceea ce vă doriți să nu se vadă în spațiu, în același timp veți asigura apartamentului un șarm deosebit.
Decorați
Cuverturi, fețe de mese, draperii, placate pe pereți – aveți o mulțime de obiecte la dispoziție cu ajutorul cărora sunteți pe măsură să modificați spațiul fără prea multe cheltuieli și lucrări tehnice.
Puteți personifica spațiul cu ajutorul obiectelor care au o semnificație deosebită pentru dumneavoastră. Pot fi fotografii sau suvenire pe care le-ați adus di anumite călătorii. Sau poate chiar un ursuleț de pluș care vă însoțește dintr-un apartament în altul, sau un maiou preferat pe care îl puteți pune în ramă.
Faceți uz de arome
Se știe că fiecare casă are propriul său miros. Pentru ca apartamentul să nu vă mai amintească despre faptul că stați temporar în el, faceți uz de propriile arome. Alegeți un aromat personificat și vă veți simți în acest apartament mult mai confortabil.