mamaplus

Prevenirea violenței împotriva copiilor: CNPAC a lansat o școală de vară

-
//
25.06.2024

Pe data de 24 iunie, Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC) a lansat cea de-a doua ediție a Școlii de Vară SafeTeen, unde circa 50 de adolescenți și adolescente din Ucraina și R. Moldova vor învăța despre prevenirea violenței împotriva copiilor, inclusiv violența bazată pe gen.

mamaplus

Potrivit CNPAC, în cadrul școlii de vară, adolescenții vor dezvolta propuneri pentru educarea populației cu privire la impactul negativ al tuturor formelor de violență față de copii, contribuind direct la crearea unor medii mai sigure și mai empatice, transmite Știri.md.

Deschiderea Școlii de Vară a fost precedată de o sesiune de socializare și acomodare, facilitată de formatoarea națională Nonna Mihalcean. Ulterior, directoarea Școlii de Vară SafeTeen, Aliona Babachișvili, a prezentat agenda Școlii, precum și regulile de siguranță.

„Această experiență vă va oferi instrumente practice pentru a vă face vocea auzită și pentru a pleda pentru cauzele care contează pentru fiecare dintre voi”, a spus Aliona Babachișvili.

Conceptul Școlii de Vară din acest an a fost prezentat, în sesiunea de deschidere, de către Daniela Sîmboteanu, președintele Centrului Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC). Astfel, în urma atelierelor, care vor fi facilitate de formatoarele Diana Postu-Blăjinu, Parascovia Topada-Coroi și Nonna Mihalcean, participanții și participantele urmează să elaboreze conceptul campaniei de sensibilizare a societății la nivel național, în cadrul inițiativei globale de prevenire a violenței împotriva copiilor.

Ulterior, campania va fi implementată de CNPAC în parteneriat cu Oficiul Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, în perioada 1-19 noiembrie.  

„Această Școală de Vară este și despre prietenie, comunicare și, clar lucru, despre siguranță. Sper că vă veți simți bine, mai degajați, auziți și împuterniciți. Sper că veți avea mai multe resurse pentru a vă putea apăra drepturile, dar și multe amintiri frumoase”, a declarat Daniela Sîmboteanu.