În primele luni de viață ale bebelușului nou-născut fiecare mamă are nevoie de o comodă pentru înfășat. Putem vorbi mult despre comoditatea meselor pentru înfășat, rafturilor și a dulapurilor, însă cel mai comod este atunci, când toate lucrurile se află într-un singur loc.
Comoda de înfășat poate fi achiziționată în câteva variante:
- clasică închisă cu trei sau patru rafturi
- Cu raftul descoperit, unde poate fi pus coșul cu albituri
- Descoperit integral, unde hainele sunt păstrate în coșuri
- Mini-comodă drept o continuare a pătuțului pentru bebeluș
- Comodă pentru înfășat cu rafturi suplimentare și dulăpioare – o întreagă ”stațiune pentru înfășat”
Nu se recomandă înfășatul bebelușului pe canapea sau divan – deoarece este un efort suplimentar asupra coloanei vertebrale a mamei. Poate fi utilizată masa, însă de fiecare dată va trebui să aranjați pe ea toate produse de igienă și hăinuțele necesare. Comoda pentru înfășat va soluționa aceste probleme și va permite tinerei mame să-și exercite obligațiunile mult mai ușor.
În această situație apare întrebarea: cum trebuie corect aranjate lucrurile în comoda pentru înfășat? Mamaplus.md vă oferă o variantă, care ar putea să fie nu cea mai corectă, dar în așa fel comoda va deveni mai funcțională.
Așa dar cum aranjăm lucrurile în comoda pentru înfășat?
- Raftul de sus
Produsele de igienă și setul cu medicamente de primă necesitate: scutecele, bețișoarele din vată, crema, uleiul pentru copiii, șervețelele umede, pipeta, foarfecele, tifonul, vata, termometrul, pieptenele, produse antiseptice.
- Raftul mediu
Pelincuțe, maiouri, chiloței, șosete, piniete, colanți pentru copii
- Raftul de jos
Body, pantalonași, veste, căciulițe, salopete.