În perioada celor nouă luni de sarcină, majoritatea femeilor se bucură de o podoabă capilară bogată și mătăsoasă, datorită nivelului ridicat de estrogen care prelungește faza de creștere. Prin urmare, firul de păr își continuă repausul și întârzie căderea. Acesta este motivul pentru care părul gravidei arată superb. Nu același lucru s-ar putea spune despre perioada de după naștere, când firele de păr devin mai subțiri și încep să cadă, uneori din abundență. Primul nostru sfat ar fi să-ți păstrezi calmul, pentru că acest fenomen este absolut normal.
Căderea părului are loc la 3-6 luni după naștere, pentru că în această perioadă se produc diverse schimbări în organism, inclusiv căderea părului care a fost ”amânată„ odată cu instalarea sarcinii. Prin urmare, cantitatea de păr care va cădea acum este aceeași pe care ar fi trebuit să o pierdeți pe parcursul ultimului an.
Există șase lucruri importante pe care ar trebui să le cunoști despre căderea părului după naștere:
- Nu te panica! Este un fenomen absolut normal. Părul tău are nevoie să se regenereze și în scurt timp te vei bucura de creșterea unor fire noi.
- Cauza principală a căderii părului după naștere este scăderea nivelului de estrogen. Organismul tău se adaptează la noile schimbări și trece printr-o fază absolut normală.
- Verifică nivelul de fier în sânge, pentru a exclude anumite carențe. Ia suplimente doar la recomandarea medicului.
- Nu purta părul prea strâns în coadă. Ne dăm seama că este coafura preferată a mămicilor, dar gândește-te că astfel îți deteriorezi și mai mult podoaba capilară.
- Podoaba capilară se va regenera până în momentul în care copilul tău va împlini vârsta de un an.
Pe lângă o alimentație sănătoasă și echilibrată, nu uita, dragă mămică, să optezi doar pentru produse calitative și profesionale, care îți vor hrăni firul de păr și îi vor menține vitalitatea. La fel de importantă este și starea ta interioară și chiar dacă îți pare imposibil, încearcă să dormi suficient, pentru că somnul contribuie cel mai bine la regenerare.