mamaplus

Rețeta plăcintelor turcești cu brânză, numite și ”Gozleme„

-
//
04.05.2022

Bucătăria turcească înseamnă mai mult decât kebab şi baclava, e diversă şi plină de arome. Una din preferatele turiștilor și a localnicilor este plăcinta tradițională cu brânză Gozleme. Este un deliciu care te va cuceri garantat și care se prepară destul de ușor. Vezi mai jos ingredientele de care ai nevoie și rețeta pas cu pas.

Complexitate
Mediu
Timp de gătit
1h 0m
Ingredientele
625 g făină albă
420 ml apă
400 g telemea veche de oi
1 legătură ceapă verde
1 legătură pătrunjel
1 legătură mărar
1 lingură mentă tocată, opţional
2 linguri iaurt gras, opţional
2 linguri ulei vegetal
ulei, pentru prăjit
sare, piper
Preparare

Într-un bol, cerni făina, adaugi o linguriță de sare, uleiul, apoi torni apa caldă. Frămânți aluatul câteva minute, pe o suprafață tapetată cu puțină făină, până devine elastic şi nu se mai prinde de mâini. Acoperi şi laşi deoparte 30 de minute. 

Între timp, pui brânza fărâmițată într-un bol, adaugi ierburile aromatice mărunțite, ceapa verde tocată şi, dacă doreşti, menta şi iaurtul. Potriveşti gustul de sare şi piper, dacă mai este nevoie, în funcție de cât de sărată este brânza.

Între timp, pui brânza fărâmițată într-un bol, adaugi ierburile aromatice mărunțite, ceapa verde tocată şi, dacă doreşti, menta şi iaurtul. Potriveşti gustul de sare şi piper, dacă mai este nevoie, în funcție de cât de sărată este brânza.

Ungi o tigaie cu puțin ulei, la fel ca pentru clătite, şi le prăjeşti la foc mediu, pe ambele părți, până capătă o culoare aurie. Serveşti plăcintele calde, cu sosul preferat şi le decorezi după imaginație.