Amenajarea corectă a camerei bebelușului va ușura îngrijirea acestuia. Există multe de pregătit și organizat înainte de naștere și acest lucru poate adăuga un stres considerabil așteptării. Totuși, rețineți că scopul este ca încăperea să fie funcțională. Țineți cont de spațiul disponibil și de nevoile voastre pentru a nu supraîncărca această cameră. Ce ar trebui să cumpărăm? Pentru a vă ajuta să luați deciziile în acest sens, vă spunem care sunt obiectele necesare în camera bebelușului.

Pătuț

Pătuțul este un element obligatoriu, chiar dacă intenționați să dormiți împreună. Unele cercetări recomandă să nu-l folosim până când copilul nu are cel puțin 3 luni, pentru a evita riscul de moarte subită. Așteptările noastre nu sunt întotdeauna îndeplinite. Este posibil să apelăm la dormitul pe diferite suprafețe. Atunci când alegeți, asigurați-vă că pătuțul a trecut controalele de calitate. Alegeți o saltea suficient de fermă și evitați barele de protecție căptușite care înconjoară pătuțul pentru a reduce riscul de sufocare.

Leagăn

Acest obiect nu este esențial, dar poate fi foarte util în primele săptămâni sau luni de viață ale copilului. Nou-născuții se odihnesc mai bine în spații mai mici și izolate, deoarece sunt obișnuiți cu pântecele mamei. Astfel, pătuțul poate să nu fie foarte potrivit în acest moment.

Leagănul oferă acel plus de confort și poate fi mutat cu ușurință din cameră în cameră. În acest fel, puteți avea întotdeauna copilul aproape.

Mobilele pentru bebeluși

Mobilele pentru bebeluși nu sunt doar un element decorativ. Sunt primul joc al bebelușului și unul dintre primii lui stimuli. Acest element ajută la dezvoltarea vederii, auzului și atingerii și poate ajuta copilul să se calmeze și să adoarmă.

Mobilele vizuale au culori vii sau contraste (de exemplu, alb și negru). Cu toate acestea, nu sunt făcute pentru a fi manipulate de copil, așa că ar trebui să fie agățate. În schimb, mobilele tactile au materiale moi și ușoare și trebuie așezate la înălțimea bebelușului.

Unii experți recomandă așezarea lor departe de locul în care doarme micuțul. De exemplu, pe o saltea. În acest fel, funcția recreativă este îmbunătățită.

Lampă pentru noptieră

Bebelușul se va trezi de mai multe ori în fiecare noapte cerând hrană, confort sau atenție. Prin urmare, este important să aveți o lampă auxiliară care să ofere lumină indirectă. Astfel, puteți ajunge la micuț fără stimulare vizuală excesivă. Amintiți-vă că este esențial ca bebelușul să învețe să facă distincția între zi și noapte pentru a-și regla obiceiurile de somn.

Masă de înfășat

Bebelușii au nevoie de 8 până la 12 schimbări de scutece pe zi, așa că a avea o zonă dedicată vă poate face viața mult mai ușoară. Alegeți o piesă de mobilier cu o înălțime potrivită pentru a nu fi nevoiți să vă încordați spatele.

De asemenea, asigurați-vă că există spațiu pentru a pune tot ce aveți nevoie, inclusiv șervețele, scutece, cremă… Este esențial să aveți totul la îndemână, deoarece nu puteți lăsa copilul singur în timp ce căutați ceea ce ați uitat.

Spațiu de depozitare

Dulap, șifonier, rafturi, umerașe, sertare…nu contează ce variantă alegeți, dar nu uitați să creați suficient spațiu de depozitare in camera bebelușului. Optați pentru mobilier versatil care va continua să fie util pe măsură ce micuțul crește.

Scaun de alăptare

Fie că aveți de gând să vă alăptați bebelușul sau plănuiți să-i oferiți un biberon, un scaun de alăptare vă va permite să faceți din acel moment o experiență intimă și extrem de plăcută. Amplasarea acestui scaun în camera copilului vă va oferi posibilitatea de a scăpa de agitația din restul casei și de a împărtăși momente unice cu cel mic.

Hamac pentru copii

Acest ultim obiect nu trebuie neapărat așezat tot timpul în camera bebelușului, dar este unul dintre elementele pe care părinții le prețuiesc. Cel mic va putea sa vă vadă în orice moment în timp ce se simte confortabil în hamac.