Demult viați să vă renovați locuința, dar vă faceți griji că nu aveți suficienți bani pentru asta? Sfaturile noastre vă vor ajuta să faceți cheltuieli minime!
Scrieți, sau cel mai bine desenați, cum vă imaginați apartamentul după reparație. Desenul în culori vă va ajuta să vă determinați asupra gamei de culori. Schițați planul apartamentului cu măsurile exacte ale fiecărei odăi. Acum, puteți estima cu aproximație cât vă vor costa materialele de construcție și lucrul meșterilor. La suma pe care o primiți mai adăugați încă 10 – 15 % pentru cheltuieli neprevăzute. Nu vă ajung bani? Practica arată că reparația ”pe bucăți” nu este rentabilă: pentru că poate dura mai mulți ani. Gândiți-vă la varianta de a lua un credit pentru suma care nu vă ajunge.
Renunțați la ...
... structurile complexe de tavan. Banii economisiți i-ați putea investi în accesorii pentru interior.
… elemente nepractice din ghips-carton: arcuri, nișe, rafturi, margini și așa mai departe.
... tipuri scumpe de tencuială decorativă. Mai bine gândiți-vă la o combinație de elemente de decor sau puneți accent pe culoare.
... servicii pe demontaj: înlăturarea tapetelor și a vopselei vechi poate fi făcută cu efort propriu.
Varianta optimă!
În locul construcțiilor complicate – gama de colori aleasă corect, mobilier și accesorii bine potrivite!
Puteți da viață suprafeței uniforme a pereților vopsindu-i în diferite nuanțe. Ca variantă - combinați pereții vopsiți și cei cu tapet.
Atrageți atenția la autocolantele speciale de interior și fototapete.
Chiar și cea mai modestă reparație va ieși bine din contul decorului expresiv – perne pentru canapea, portrete, șervețele și vaze – toate sunt capabile să dea viață interiorului dumneavoastră.
Schimbați instalațiile sanitare? Consultați un specialist: ce branduri autohtone nu cedează, după calitate, în fața analogilor importați!
În unele cazuri, nu este obligatoriu de a îndrepta pereții, tavanul și podeaua. Consultați un meșter pentru a găsi varianta cea mai potrivită.
Sfaturi utile
1. Pentru o astfel de problemă – reparația – este necesar de a strânge banii din timp. Alegerea bună - un depozit de lungă durată cu posibilitatea de suplinire.
2. Mărunțișurile din plastic (prize, întrerupătoare), instrumente de asamblare, cuie și șuruburi pot fi achiziționate la piețele de construcții. Restul ar fi bine să le procurați din magazinele specializate.
3. Înainte de a începe reparația sunați la magazinele de materiale de construcții, răsfoiți internetul, mergeți la piață și faceți un tabel ce și de unde puteți cumpăra la un preț mai mic.
4. Nu întotdeauna este necesar să schimbați toată teracota de pe pereți și podea. Uneori este suficient să schimbați elementul care este crăpat. Economia va fi considerabilă. Dar este necesar de a schimba complet chitul dintre dale - țigla ia un aspect proaspăt.
IMPORTANT! Instalarea de noi prize electrice, montarea teracotei și uniformizarea pereților sunt lucrări pe care nu trebuie să faceți economii. Aceste lucrări mai bine le încredințați unui meșter. Procurând materiale foarte ieftine, riscați să cumpărați marfă de foarte proastă calitate.