Atunci când îți dorești mult un copil și lună de lună ești în așteptarea minunii, cu siguranță poți fi mult mai atentă la semnele pe care ți le transmite corpul tău. În timp ce unele femei afirmă că nu au avut niciun simptom precoce de instalare a sarcinii, alte femei chiar le-au simțit. Unul dintre primele semne că ai putea fi însărcinată este gustul metalic în gură, sau asa cum i se spune științific: disgeuzia. Acest simptom apare preponderant în primul trimestru de sarcină sau chiar în primele săptămâni, atunci când încă nu ai reușit încă să faci un test de sarcină.
Încă de la începutul sarcinii, toate celulele din corpul viitoarei mămici sunt anunțate de hormoni că în următoarele nouă luni vor trece prin anumite schimbări generate de creșterea și dezvoltarea copilașului în uter. Și pentru asta trebuie asigurate cele mai bune condiții. Plus, trebuie alertă maximă! Pentru că, fiecare simptom al sarcinii are rolul de a o face pe viitoarea mămică să conștientizeze situația specială în care se află, așa se întâmplă și cu papilele gustative, care produc un gust metalic.
Gustul metalic în gură poate apărea în timp ce gravida mănâncă sau după ce mănâncă. Desigur, acest gust metalic înrăutățește răul de dimineață, un alt simptom serios al sarcinii.
Cauzele gustului metalic în gură
Așa cum e și cu alte simptome ale sarcinii, și în acest caz de vină sunt hormonii de sarcină. De aceea, gustul metalic începe să dispară în al doilea trimestru al sarcinii, când și hormonii de sarcină par să se domolească.
Ce se poate face pentru a combate gustul metalic?
Poți combate gustul metalic din gură cu alimente acide. Așadar sucul de lămâie pare să fie ideal în aceste situații. Dacă sucul de lămâie ți se pare prea concentrat, poți să îl transformi în limonadă...
Poți, de asemenea, să mănânci salate peste care pui oțet de mere sau pur și simplu apelează la: murături. Un alt sfat este să îți clătești gura cu apă salină care va neutraliza ph-ul din gură.