mamaplus

Pârjoale ca la Chișinău – cea mai bună rețetă

-
//
13.10.2020

Vă propunem o rețetă care va fi pe placul tuturor musafirilor și anume pârjoalele din carne de porc, preparate conform unei rețete tradiționale. Sunt suculente, aromate și au un gust ca la mama acasă. Să trecem la treabă!

Complexitate
Mediu
Timp de gătit
1h 0m
Ingredientele
800 g carne de porc
2 ouă
3 linguri ulei
sare, piper negru măcinat
2 linguri de făină de grâu
Pentru liezon:
2 ouă
2 linguri făină de grâu
2 linguri lapte
sare, piper negru măcinat
Preparare

Prepararea liezonului: Ouăle se bat, se adaugă sare, piper, lapte, faină şi se amestecă bine.

Carnea de porc se taie bucăţele şi se dă prin maşina de tocat de două ori. Se adaugă sare, piper, ouă şi se amestecă bine.

Se formează pârjoalele, se trec prin făină şi liezon și se rumenesc în tigaie pe ambele părţi.

După ce se rumenesc, pârjoalele se coc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, până sunt gata.