Tot mai stai pe gânduri cu ce să-i mai răsfeți pe cei dragi? Astăzi îți dăm noi o idee delicioasă și sănătoasă. Somonul este un aliment indispensabil în sezonul rece. Să știi că 100 de grame de somon consumat zilnic îți poate oferi jumătate din cantitatea zilnică necesară de vitamina D. Iată de ce, rețeta de mai jos este perfectă pentru această perioadă.
Într-o tigaie de teflon cu pereți înalți se va pune la topit și încălzit untul împreună cu uleiul vegetal, apoi se va adăuga mierea de albine, usturoiul curățat și pisat, zeama de la o lămâie, amestecându-se totul în mod continuu și la foc moderat.
Fileurile de somon se vor pune la prăjit în sosul obținut, având grijă să fie întors pe ambele fețe (pentru a se pătrunde și găti bine carnea de somon) și stropit din când în când cu o lingură din sos, asezonându-se cu sare și piper.
Restul de lămâie (1 buc) se va tăia în sferturi și puse printre fileurile de somon (se vor carameliza împreună cu somonul).
După ce fileurile de somon cu usturoi vor fi gătite (timp de 20 minute), acestea se vor servi imediat, individual, pe farfurii întinse împreună cu sosul obținut, alături de garniture preferată (puteți alege o salată sau fasole verde sotată în unt).
Pentru aspect apetisant, fileurile de somon cu usturoi vor fi decorate cu pătrunjel proaspăt, tocat fin.