Sexul devine important în cuplu întrucât este lucrul care apropie cel mai mult partenerii unul de celălalt. Viața sexuală a îndrăgostiților se schimbă odată cu apariția copiilor. Până a deveni părinți, cuplul are parte de mult timp liber, însă acum acesta este redus la maximum. Acest lucru nu înseamnă că momentele de intimitate trebuie să dispară.
Într-un articol recent veți descoperi istorioara unui cuplu cu doi copii, care menține viața sexuală cu ajutorul unor trucuri, de care puteți profita și voi:
„Mai bine de 10 ani am împărțit patul, într-un fel sau altul, cu copiii mei. Ei își încep noaptea la noi în pat sau cel puțin unul dintre ei sfârșește prin a ajunge în patul nostru în timpul nopții. Aici este cald, confortabil și, cel mai important, acest sistem funcționează pentru familia noastră.
Și dacă îți închipui că suntem niște ciudați... te înșeli. Sunt mult mai multe familii în situația noastră decât crezi. Asta deoarece jumătate dintre familiile care dorm împreună cu copiii, mint în legătură cu acest aspect.
Co-sleepingul și sexul
Adevărul este că, deși co-sleepingul este văzut mai bine în ultimii ani, este încă stigmatizat și neînțeles. În mod surprinzător, dar cei mai mari critici ai acestui sistem nu cred că dormitul împreună cu copiii îi transformă pe aceștia din urmă în niște mici pungași dependenți de părinții lor. Nu, oamenii raționali realizează că dormitul în aceeași cameră cu copiii poate fi minunat. Din alt motiv sunt ei împotriva co-sleepingului – pentru că îți va ruina complet viața sexuală.
Acum nu pot să vorbesc în numele fiecărei familii, dar din experiența mea și a altor o grămadă de prieteni care practică și ei co-sleepingul, pot spune că ruinarea vieții sexuale este o mare minciună gogonată. Și nu spun asta doar pentru că am doi copii, dintre care unul a fost conceput chiar în timp ce primul împărțea patul cu noi full-time.
De asemenea nu vreau să mint acum și să spun că avem cea mai uimitoare viață sexuala din univers. Suntem părinții a doi copii școlari, amândoi lucrăm cu normă întreagă și suntem OBOSIȚI. Cu sau fără co-sleeping, pur și simplu sexul nu este un fenomen zilnic pe aici și suntem în regulă cu asta.
În ciuda a tot ce se spune prin mediul online, avem parte de sex la fel de mult ca și alte cupluri. Iată cum:
Sex la duș? Bifat!
Pe scurt răspunsul este că facem sex în altă cameră, după ce copiii noștri adorm. Așa se întâmplă în 99% din timp. Știu că unii oameni au convingerea fermă că trebuie să facă sex în propriul pat. Dar atât timp cât aveți mai mult de o cameră în casă - și, sperăm, încă un pat sau o suprafață moale - sunteți liberi să mergeți. Nu este așa de complicat. Încuiați ușa dacă aveți plimbăreți prin casă. Și asta-i tot.
Faptul că nu putem folosi dormitorul nostru, de fapt a făcut sexul mai interesant. Ne simțim ca și cum ne-am furișa. Sex la duș? Bifat! O partidă scurtă, în timp ce copiii dorm de prânz în cealaltă cameră? Bifat! Sex dimineața, după ce ambii copii au plecat la școală, iar soțul se duce mai târziu la muncă? Bifat!
Co-sleepingul înseamnă că trebuie să fii creativ cu privire la locul și momentul când faci fapta, și nu înseamnă că nu o vei mai face niciodată. Sincer, această mentalitate mi se pare pur și simplu ridicolă. Poate că unele cupluri într-adevăr au nevoie să facă sex în patul lor, căci altfel ce, totul se destramă?
În mod evident co-sleepingul nu este pentru toată lumea, și ar trebui să-l aplici doar dacă funcționează pentru familia ta. Ambii parteneri trebuie să fie de acord pentru ca acesta să funcționeze. Și dacă pentru tine singurul mod acceptabil de a comite fapta este să faci sex în patul tău, atunci da, co-sleepingul îți poate distruge viața sexuală.
Dar dacă sexul este principalul motiv pentru care nu ești de acord cu co-sleepingul, cu siguranță acesta nu ar trebui să fie un obstacol. Există atât de multe opțiuni pentru a continua să ai o viață sexuală – iar împărțirea patului cu copiii tăi nu va strica asta. Îți promit.”