mamaplus

Consumul de portocale în timpul sarcinii. Află dacă este bine să le mănânci

-
//
25.11.2019

O femeie însărcinată trebuie să știe că alimentația influențează atât sănătatea ei, cât și a bebelușului din burtică. Fructele și legumele sunt esențiale în meniul viitoarei mame, însă nu toate produsele sunt recomandate, întrucât pot fi dăunătoare. Pentru că se apropie sezonul portocalelor, femeile gravide se-ntreabă dacă aceste fructe sunt benefice sau nu în perioada sarcinii.

Portocalele fac parte din categoria fructelor acide. De aceea, ele nu sunt recomandate în sarcină, mai ales pentru femeile care suferă de arsuri la stomac.

Totuși, consumate cu moderație, portocalele au numeroase beneficii pentru viitoarele mămici. Pe lângă aportul de vitamina C, aceste fructe conțin acid folic, potasiu și calciu. 

Iată câteva beneficii ale portocalelor în sarcină:

Previn constipația 

Portocalele ajută femeile gravide să combată constipația, o problemă des întâlnită în această perioadă.

Ajută la asimilarea calciului, datorită conținutului de fosfor 

Fibrele alimentare pe care le conține portocala ajută la digerarea alimentelor. Datorită fosforului care îi permite fixarea, calciul din portocale este integral asimilat de organism.

Grație substanțelor nutritive, portocalele îmbunătățesc sistemul imunitar

Viitoarele mame au nevoie de un sistem imunitar sănătos, deoarece în sarcină ele sunt predispuse anumitor boli.

Asigură necesarul zilnic de fluide, întrucât au 90% apă

Portocalele potolesc setea și pot fi o sursă de energie pentru întreaga zi.

Sporesc greutatea copilului la naștere

În timpul sarcinii, consumul de portocale este benefic pentru că în compoziția acestor fructe există acid folic, necesar în această perioadă. Acesta ajută la dezvoltarea creierului fătului, dar și sporește greutatea micuțului la naștere.

Reglează tensiunea

Portocala conține potasiu, fapt pentru care tensiunea este stabilă. Totodată, acest fruct previne hipertensiunea.

Îmbunătățesc aspectul pielii

Portocala conține vitamina C cu efect antioxidant ce menține pielea hidratată și, în același timp, previne acneea, o problemă cu care se confruntă majoritatea femeilor însărcinate.

Portocalele pot fi consumate în orice moment al zilei, pe stomacul gol. În sarcină este recomandat consumul a trei portocale pe zi, iar viitoarele mămici nu trebuie să uite că există și alte alimente benefice, din care pot asimila doza necesară de vitamina C. Nu consumați în exces portocale, pentru că, din cauza acidității lor, puteți simți arsuri în organism.