„Sexul slab” sau nu? Dacă percepția generală, de-a lungul veacurilor, a fost că bărbații sunt superiori femeilor, cercetătorii par să demonteze această părere.

mamaplus

Mai multe studii științifice privind diferențele dintre EL și EA au concluzionat că femeile au un avantaj biologic față de bărbați. Nu doar că femeile sunt bune la multitasking, dar s-a dovedit că fizic, mental, emoțional ele sunt superioare bărbaților.

Femeile trăiesc mai mult

Nu mai este un secret faptul că femeile trăiesc mai mult decât bărbații. În unele medii, durata vieții unei femei este mai mare cu 12 ani decât cea a bărbaților. Corpul lor este mai rezistent, mai puțin predispus și adesea protejat împotriva numeroaselor boli care îi afectează pe bărbați.

Au o memorie mai bună

La acest capitol, femeile îi depășesc pe bărbați, indiferent de ani. Chiar și la o vârstă înaintată, în ciuda faptului că femeile sunt mai predispuse la boala Alzheimer, ele reușesc să rețină o mulțime de informații.

Femeile pot supraviețui un timp mai îndelungat fără mâncare

În condiții extreme de trai, cum ar fi perioadele de foamete sau epidemii, femeile au o rezistență mai mare decât bărbații. De ce? Corpul femeilor are mai multă grăsime corporală și mai puțină masă musculară decât cel al bărbaților.

Pot suporta niveluri ridicate de durere

Femeile sunt în măsură să reziste durerilor incredibile provocate de o naștere pentru că au, în mod natural, un nivel mai ridicat de toleranță la durere decât bărbații. Totuși, în ciuda acestui avantaj, pot, în mod paradoxal, să fie mai sensibile la durere decât partea masculină.

Au un auz mai bun

Un studiu al Universității John Hopkins a scos la iveală faptul că bărbații au de cinci ori și jumătate mai multe șanse să își piardă auzul decât femeile. De asemenea, potrivit cercetării, partea feminină are o capacitate mai mare decât cea masculină de a percepe sunete cu frecvențe de peste 2000 Hz.

Femeile au un sistem imunitar mai puternic

Studiile asupra hormonului estrogen au demonstrat că femeile au o rezistență mai mare la bacterii și viruși, ceea ce le face mai puțin predispuse să cadă pradă unei infecții. De asemenea, sistemul imunitar al lor produce anticorpi în cantități mai mari ca răspuns la un organism invadator și au mai multe celule albe în sânge decât bărbații.

Sunt mai puțin predispuse la bâlbâială

Bărbații sunt afectați de bâlbâială de 4, până la 12 ori mai mult decât femeile. Un studiu a demonstrat că acest lucru se întâmplă pentru că bărbații au mai puține legături între zonele însărcinate de planificare și execuție în emisfera stângă a creierului.

Sunt mai puțin predispuse să sufere de boli cardiovasculare

În medie, femeile au tensiunea arterială mai scăzută decât bărbații, potrivit unor studii. Acest lucru înseamnă că sunt mai puțin predispuse la probleme de sănătate care au la bază hipertensiunea cronică și bolile cardiovasculare. Cel puțin înainte ca menopauza să se instaleze.

Au o vedere periferică mai bună

Bărbații sunt capabili să vizualizeze imaginile care se schimbă rapid și să perceapă mișcările bruște mai bine decât femeile. Cu toate acestea, ele au un câmp vizual periferic mai larg.

Femeile sunt adesea scutite de boli genetice cauzate de mutațiile cromozonului X

Există o serie de boli genetice cauzate de mutații ale cromozonului X care afectează bărbații, dar nu și femeile, fiindcă organismul feminin are un set de gene sănătoase ce contracarează efectele genelor mutante. Femeile sunt mai puțin predispuse să dezvolte sindromul Hunter, hemofilia și distrofia musculară Duchenne.

Femeile sunt lideri mai buni

Femeile tind să aibă o empatie emoțională mai bună decât bărbații, iar acest lucru le permite să relaționeze cu oamenii și să construiască legături mai puternice cu ei. Fiindcă sunt capabile să spună ceea ce simt, ele pot conduce mai bine. De asemenea, femeile pot fi consilieri și profesori mai buni decât bărbații.

Pot observa diferențele subtile dintre culori

Un studiu a descoperit că femeile au reușit să facă disctincția între nuanțe, pe care bărbații le-au văzut identice. 

Sursa