Dorința de a afla sexul copilului nenăscut îi cuprinde pe 80% dintre viitorii părinți. Aceștia nu pot rezista tentației de a descoperi dacă au fetiță sau baiat și tot ei sunt cei care nu-i înțeleg pe ceilalți care au putut să-și țină curiozitatea în frâu. Prin urmare, ne-am propus să îți dezvăluim 10 motive să nu afli sexul copilului înainte să se nască.
Ultimul mare mister
Unii oameni spun că nu contează momentul în care afli sexul copilului, surpriza va fi la fel de mare. În perioada sarcinii, părinții care nu știu sexul bebelușului se bucură de capacitatea de a explora toate opțiunile în mintea lor. Se joacă cu întreaga carte cu nume de copii, mai degrabă decât doar cu o jumătate. Iar în sala de nașteri, gândul că vor afla dintr-o clipă în alta dacă au o fiică sau un fiu se transformă într-una din cele mai frumoase experiențe.
Poți evita stereotipurile de gen
Imediat ce anunți sexul copilului nenăscut, vei fi inundat de stereotipuri de gen. Vei avea un dulap plin cu haine roz sau albastru înainte de a fi pus piciorul în sala de naștere. Daca nu știu ce vei avea - fată sau băiat, prietenii trebuie să devină creativi și să-ți cumpere cadouri care să se potrivească ambelor sexe.
Sarcina devine aparte
În fiecare zi, se nasc milioane de copii. Este absolut natural, dar deosebit în viața fiecărui cuplu care așteaptă un bebeluș. Să auzi „este băiat!” direct de la parteneră este un moment rar, un premiu special. O emoție care nu poate fi reprodusă de un ecograf.
Nu vei fi dezamăgită
În clipa în care se naște copilul, nu mai contează dacă la început sperai să ai fată sau băiat. Ești atât de fericită că s-a născut și că este sănătos! Totuși sunt voci care susțin că, dacă afli din timp că ai băiat, deși îți dorești o fată, ai la dispoziție câteva luni ca să te împaci cu ideea. Ei bine, dacă nu știi deloc sexul copilului, nu ai cum să fii dezamăgită, corect?
Îți ții prietenii pe jar
Poți să faci din toată această perioadă de așteptare o modalitate de a te amuza pe seama prietenilor care încearcă să ghicească dacă veți avea băiat sau fată, raportându-se la tot felul de metode băbești, de la cele legate de forma abdomenului până la poftele pe care le-ai avut în timpul sarcinii.
Uiți de durere
Nașterea este un fenomen destul de dureros dacă alegi calea vaginala. și nu intervenția chirurgicală. Dar uiți de durere și te simți cu atât mai motivată să împingi cu forță când de abia aștepți să afli, în sfârșit, dacă ai o fetiță sau un băiețel.
Predicția nu este întotdeauna corectă
Ecografiile nu sunt un mod precis 100% pentru a determina sexul unui copil. Chiar dacă numărul de erori pare să fi scăzut în ultimii ani, există încă posibilitatea de eroare, care poate provoca tristețe sau chiar depresie.
Axează-te pe lucrurile cu adevărat importante
Dacă aștepți până la naștere ca să afli dacă ai băiat sau fată, vei fi mai preocupat de copil ca și individ decât de sexul acestuia. Cel mai important rămâne ce fel de persoană va fi și ce fel de caracter va avea, și nu ce sex are.
Eviți comentariile răutăcioase
Dacă nu știți ce este sexul copilului, veți fi scutiți de săptămâni de comentarii ciudate și insensibile, precum: „Oau, vei avea un alt băiat! Pun pariu că, de fapt, voiai o fată! Recunoaște!” sau „Deci, după asta, aveți de gând să încercați și un băiat?”
Fii altfel!
Nu multi sunt cei care pot să se desprindă de ceea ce este considerat normal într-o societate. Dar gândiți-vă! Oare aceasta este normalitatea? Aveau străbunicii noștri posibilitatea să afle sexul copilului altfel decât haioasele și inexactele metode băbești? De ce părinții care vor să păstreze secretul până în momentul nașterii sunt considerați ridicoli sau nebuni? Părinții care nu vor să se conformeze regulilor și prejudecăților, pot îndrăzni să aștepte ziua cea mare ca să afle sexul copilului.