Din Duminica Floriilor și până în sâmbăta dinaintea Paştelui, suflarea credincioasă traversează Săptămîna Mare (sau Săptămîna Patimilor), perioadă de post, rugăciune și tristețe, rememorînd chinurile Mîntuitorului Iisus Hristos.
Cu toate acestea, puțini dintre noi mai putem afirma, cu mîna pe inimă, că onorăm așa cum se cuvine această perioadă. Dacă îți dorești totuși să intri în legătură cu tradițiile strămoșești și să cinstești obiceiurile bunicilor și străbunicilor tăi, află care sînt cele două alimente pe care să le eviți în Săptămîna Mare!
Ca să nu greșești fără să-ți dai seama, trebuie să eviți să consumi în această perioadă oțet și urzici. Sînt două alimente care, din punct de vedere nutrițional, nu sînt nicidecum interzise în perioada de post, dar legendele le includ în categoria nepotrivită pentru Săptămâna Mare.
Sursa: noi.md