Calculul sarcinii
20.05.2020
Data estimativă a nașterii
300
Zile au rămas până la naștere

Descriere săptămâna 21

A venit timpul să mergi la niște cursuri legate de naștere, pentru a găsi răspuns la orice întrebare care te frământă. Medicul sau alte mămici îți pot recomanda cele mai bune lecții. Dacă până acum erau fine, mișcările bebelușului se transformă deja în lovituri, care au un orar bine stabilit.

Cum se dezvoltă bebelușul?

În această săptămână, sprâncenele și pleoapele bebelușului sunt dezvoltate complet și acesta poate clipi. Creierul bebelușului începe să crească foarte repede. Pentru că se dezvoltă cu pași rapizi, fătul are nevoie de mulți nutrienți. Tocmai de aceea, ai apetitul crescut în această perioadă. Măduva osoasă a bebelușului începe să formeze celule sanguine.

Ce se întâmplă în corpul femeii?

Pentru că burtica crește și pielea se întinde, pot apărea vergeturile. Acestea pot fi observate, de asemenea, pe coapse, fese, șolduri și sâni. Pentru a preveni apariția lor, consumă suficientă apă, folosește uleiuri și creme hidratante și încearcă să nu adaugi kilograme în exces.

De asemenea, ai putea să te confrunți cu apariția acneei. Nu bea pastile și nu folosi produse anti-acnee decât după ce ai permisiunea medicului.

Varicele sunt o altă problemă care apare din cauza presiunii crescute asupra venelor de la picioare. Ca să previi apariția lor sau să minimalizeze efectul, fă în fiecare zi exerciții, ține picioarele ridicate atunci când ai ocazia, dormi pe stânga și poartă ciorapi speciali.

Păr mai des și mai lucios. În timpul sarcinii, corpul tău își pierde părul mult mai încet, de aceea acum te poți mândri cu o podoabă capilară de invidiat. De asemenea, unghiile în această perioadă devin mai rezistente și cresc mai repede.

Sfaturi utile:

  • În această săptămână poți merge la shopping, la plimbare și, desigur, poți discuta ore-n șir cu bebelușul tău.
     
  • În acest trimestru este mai evidentă creșterea în greutate, iar combinația cu nivelul hormonilor poate provoca stări depresive. Nu fi tristă și nu te lăsa condusă de emoțiile negative. Ba dimpotrivă, alege împreună cu partenerul tău niște activități interesante care să vă binedispună pe ambii.
     
  • Analizele și consultațiile medicale sunt mai mult decât necesare. Chiar dacă sarcina decurge normal, nu neglija programările la medic.
     
  • Dacă te confrunți cu anumite situații neplăcute, ai putea discuta cu partenerul tău sau cu alte mămici care trec prin momente similare. În așa fel, vei fi mai liniștită. Orice-ar fi, rămâi optimistă și gândește pozitiv!
     
  • Consumă alimente bogate în fier. Acum, bebelușul tău are mare nevoie de ele, pentru a-și forma celulele roșii din sânge.
     
  • Nu mânca pentru doi, dar încearcă să te alimentezi cât mai sănătos.
     
  • Dacă vrei să călătorești, fă pauze la fiecare oră, pentru a-ți intensifica circulația sângelui.
     
  • Tot acum este timpul potrivit să faci o listă cu toate cele necesare bebelușului, iar în cazul în care prietenele sau rudele îți vor organiza un Baby Shower, să știe ce cadouri să-ți ofere.
...