mamaplus

Vremea se va încălzi brusc săptămâna viitoare. Câte grade vor indica termometrele

-
//
17.02.2021

După geruri de până la -20 de grade Celsius, vor fi temperaturi de până la +13. Șeful Direcției prognoze meteo din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadii Roșca, a precizat că, după 20 februarie, temperatura aerului va crește semnificativ.

Încălzirea vremii se va datora unui front atmosferic asociat unui ciclon, care va trece în apropere de teritoriul Republicii Moldova. Până la 24 februarie, valorile termice ale aerului vor fi cu 7-8 grade mai ridicate față de norma pentru această perioadă a anului. Același front atmosferic va aduce și precipitații, care la început vor fi sub formă de ninsoare. Va ninge neînsemnat mâine, 18 februarie, și la 20 februarie.

Pentru 19 februarie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează temperaturi scăzute, de până la -20 de grade, în nordul țării. În celelalte zone ale țării, se vor înregistra valori termice de la -10 până la -15 grade Celsius.

Cel mai frig pe 17 februarie a fost în 1967, în acea zi la Chișinău au fost înregistrate -20,5 grade. Cea mai caldă zi de 17 februarie a fost cea din anul 2019, la Tiraspol termometrele arătau +16 grade Celsius.