Vitamine în timpul alăptării

Vitamine în timpul alăptării

-
//
04.04.2017

Laptele matern are o compoziție  perfectă și este o alimentaţie  naturală pentru copii. Oamenii de ştiinţă de la Brown University (SUA) au demonstrat că copiii care sunt alăptati  la sân au mult mai bune rezultate în dezvoltarea creierului, comparativ cu copiii care au primit hrană mixtă și lapte praf.

Vitamine în timpul alăptării

Cum putem asigura copilului cantitatea suficientă de lapte? Cum o mamă tînără poate fi încrezută în faptul că laptele ei conține cantitatea necesară de substanțe nutritive şi vitamine? Cum să întărim și să menţinem propriul corp? Noi avem răspuns la aceste întrebări!

Reguli de bază ale alăptării.

Sarcina este timpul  anticipării palpitante și stării emoționale pentru fiecare femeie. Cum va fi naşterea, va fi totul în regulă cu copilul, cum corect să  alăptezi: sunt principalele îngrijorări al viitoarei mame.

Iată că momentul  mult aşteptat a trecut! Acum e timpul să începeţi alăptarea copilului! Inițierea lactaţiei (în timp de 2 ore de la naștere), este cheia spre sănătatea copilului și început de alăptare.

Aveţi grijă de piept folosind unguente speciale, care nu necesită clătire, faceţi masaj la sîni cu mişcări circulare moi de la bază spre mamelon.

În primele zile ale vieții copilului, nu încercați să-l hrăniţi cu sticluţa (dacă n-a recomandat medicul) și nu utilizați suzeta, deoarece toate aceasta pot duce la producția insuficientă de lapte și formarea deprinderii copilului de captare incorectă a mamelonului.

Pentru a stimula lactația este nevoie de alăptat frecvent copilul. La fel experţii recomandă  somnul alături de mamă, ceea ce va ajuta la stabilirea legăturii mai strânse dintre ea şi copil și va regla procesul de alimentare.

Foarte util poate fi amenajarea unui loc special pentru alăptare. Asta poate fi un colț de pat sau scaun, cu perne moi, unde femeia se va retrage pentru a hrăni copilul.

În plus, este necesar să asigurăm mama care alăptează cu cantităţile suficiente de vitamine și alte elemente nutritive! Acum, ea într-adevăr va mînca pentru doi, dar nu cantitativ, ci calitativ! În dieta ei trebuie să persiste legume proaspete si fructe, mure de padure, nuci, lactate, brânză, carne nu grasă și pește.

Ce vitamine sunt esenţiale pentru femeiele care alăptează?

Fiecare mamă care alăptează știe că dieta ei ar trebui să fie variată și să conțină cantităţile de vitamine si minerale necesare. Acesta este motivul pentru care multe mame pun sub semnul întrebării, calitatea laptelui său, are oare suficiente componente benefice pentru o alimentaţie utilă a copilului său.

Desigur, o femeie care alăptează are nevoie de vitamine, cum ar fi:

  • Vitamina C - servește pentru formarea ţesutului conjunctiv, precum și mărește capacitatea organismului de a lupta împotriva infecției și inflamației;
  • Vitamina B2 (riboflavina) - asigură buna funcționare a glandei tiroide, este responsabilă pentru echilibrul hormonal în organism;
  • Vitaminele B3 și PP - îmbunătățeşte activitatea vaselor sanguine;
  • Vitamina B9 (acid folic) - necesară pentru formarea corespunzătoare la copil a organelor interne;
  • Vitaminele A, D - necesare pentru dezvoltarea corectă a copilului și a sănătății mamei. 
  • Vitamina A este responsabilă pentru acuitatea vizuală, D - ajută la asimilarea calciului și fosforului în organism.

Microelemente:

  • Fierul (Fe) este responsabil de componenţa sângelui, conţinutul scăzut de fier în sânge poate duce la anemie și copilul poate rămâne în dezvoltare;
  • Iod (I) - necesar pentru funcționarea glandei tiroide și pentru dezvoltarea creerului;
  • Zinc (Zn) - reduce riscul de erupții cutanate și îi oferă copilului creştere normală în greutate;
  • Calciul (Ca) este foarte important pentru mamă si copil, este componentul esențial pentru dezvoltarea oaselor şi a dintilor, şi le menţine în stare sănătoasă. În timpul alăptării acest microelement se elimină din organism, şi în cazul în care el nu este suficient mama riscă cu sănătatea părului, unghiilor și dinților.

Puţine vitamine = Hypogalactia?

Din păcate, factori, cum ar fi, cantități insuficiente de substanțe nutritive și vitamine, precum și oboseala, depresia, tensiunea nervoasă, pot duce la hipogalactie - reducerea cantităţii de lapte matern.

În grupul de risc sunt femeile care au născut prin cezariană,nașterea prematură, etc.

Dacă aveţi insuficient lapte sau de loc,este necesar să vă adresaţi unui specialist care va diagnostica şi va prescrie un tratament. Ca regulă se prescrie un tratament complex - respectarea regulilor de bază ale alăptării, precum și unele preparate speciale.

Unul dintre medicamentele frecvent recomandate pentru stimularea lactației este ”Apilac Grindeks“ pe bază de laptişor de matcă.

Lăptişorul de matcă este, o  sursă suplimentară de vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12, C, D, E, K), macro-și micro-elemente K, Na, Ca, Mg, Fe, P, Zn, Mn, Cu, Co, S, Si, Ni, Cr, Ca, Bi, etc, precum și alte componente biologic active (inclusiv hormonul juvenil de prelungire a vieții ) necesare şi mamei şi copilului. 

Vitamine în timpul alăptării

Alimentarea naturală calitativă este necesară pentru o dietă sănătoasă şi o dezvoltare adecvată a copilului. Conformitatea cu o serie de reguli de bază, alimentația rațională a mamei, încrederea în propriile forţe, starea de calm -  va ajuta fiecare femeie să stabilească o lactație corespunzătoare și să-şi  îmbogățească organismul și laptele său cu  nutrienţii necesari!

Vitamine în timpul alăptării

www.apilak.eu