mamaplus

Un roi de albine a pătruns într-o grădiniță din Chișinău. Salvatorii au intervenit imediat

-
//
10.06.2021

Un roi de albine a pătruns în blocul gradiniței nr.150 din strada Matei Basarab din Capitală, iar insectele riscau să înțepe copiii din grădiniță. Astfel, în după-amiaza zilei de astăzi, angajații IGSU au fost solicitați să intervină.

„Intervenția neobișnuită a pompierilor a fost necesară întrucât un stup de albine a pătruns în blocul instituției, iar insectele riscau să înțepe copiii din grădiniță. Solicitarea la serviciul 112 a fost făcută de administrația instituției, care a comunicat că stupii de albine au apărut în elementele construcției, unde anterior a fost proiectat un geam”, se arată în comunicat.

Potrivit informațiilor, la fața locului pentru misiune a intervenit un echipaj de pompieri din cadrul Detașamentului salvatori și pompieri sectorul Râșcani al municipiului Chișinău, care echipați corespunzători au coborât stupii cu insecte.

Albinele au fost preluate de un apicultor din localitatea Dănceni care a organizat condiții speciale pentru transportarea acestora în siguranță, iar în urma intervenției efectuate nimeni nu a avut de suferit.

În caz de situații de risc, IGSU îndemnă oamenii să apeleze de urgență Serviciul 112.

mamaplus
mamaplus