mamaplus

Un profesor de vioară din nordul țării este suspectat de pedofilie și va sta în arest 30 de zile

-
//
21.03.2022

Un profesor de vioară, suspectat de pedofilie, va sta 30 de zile în arest în penitenciarul din Bălți. El este suspectat de acțiuni cu caracter sexual asupra a trei elevi. Oamenii legii au făcut percheziții la el acasă și la serviciu, de unde au ridicat probe care i-ar demonstra vina.

"Plângerea a parvenit la data de 14 martie din partea unui părinte. Părintele a invocat acțiuni cu caracter sexual împotriva copilului minor de 14 ani în urma cărora am avut temei de a porni o cauză penală. Cu certitudine am stabilit încă două victime, solicităm şi alte persoane care cunosc ceva detalii să se adreseze",  a declarat Vitalie Lungu, procurorul raionului Edineț.

Profesorul a rămas văduv de zece ani și locuia de unul singur. Bărbatul nu-şi recunoaşte vina, iar avocatul lui a declarat că i-a interzis clientului să ofere comentarii despre caz.

Vecinii profesorului nu cred că acuzațiile incriminate ar fi reale. Pe numele bărbatului a fost pornită o cauză penală, iar dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.