mamaplus

Un pasager de pe cursa aeriană Tbilisi - Chișinău, salvată de către echipaj, după ce a fost depistat fără semne de viață

-
//
08.11.2022

Astăzi, 8 noiembrie, echipajul unei companii aeriene din Moldova au salvat de la moarte un pasager de pe cursa aeriană Tbilisi - Chișinău, informează TV8. Potrivit companiei, persoană a fost depistată fără semne de viață, iar după numeroase încercări de resuscitare, aeronava a aterizat de urgență pe aeroportul din Istanbul. La sosire pasagerul a fost asistat de medici care au constatat îmbunătățirea stării de sănătate a pasagerului și i-au oferit îngrijirea medicală corespunzătoare.

„Însoțitorii de bord au acționat prompt în conformitate cu regulamentul de acordare al primului ajutor, dar încercările de a resuscita pasagerul păreau a fi fără rezultat. În timpul resuscitării echipajul de cabină a aplicat toate metodele disponibile pentru resuscitare, au fost folosite atât masca cu oxigen cât și exercițiile de resuscitare cardio-respiratorii. Comandantul aeronavei și Echipajul și-au asumat responsabilitatea pentru a efectua aterizarea de urgență pe cel mai apropiat aeroport. Datorită colegilor noștri din departamentul OCC- Dirijarea Operațiunilor, a fost posibilă aterizarea de urgență la Istanbul”, a anunțat compania AirMoldova, pe rețelele de socializare.

La sosire pasagerul a fost asistat de medici care au constat îmbunătățirea stării de sănătate a pasagerului și i-au oferit îngrijirea medicală corespunzătoare.

Ulterior, pasagerii au fost transportați la Chișinău. Pasagerul vizat se simte bine și este în afara pericolului.