mamaplus

Un nou-născut de 5 zile a fost abandonat noaptea trecută în scara unui bloc

-
//
12.02.2021

Este strigător la cer faptul că în ultima vreme se înregistrează tot mai multe cazuri în care proaspetele mame își abandonează copilașii nou-născuți. De această dată, s-a întâmplat în țara vecină, România. O fetiță nou-născută de numai 5 zile a fost abandonată în frig, în scara unui bloc. Descoperirea a fost făcută joi noaptea, 11 februarie, în jurul orei 23:00, în localitatea Râmnicu Vâlcea.

O tânără care locuiește în blocul respectiv, situat într-o zonă mărginaşă a oraşului, a găsit nou-născutul într-un scaun pentru transport auto. Ea a alertat imediat autoritățile. Prin urmare, micuța a fost dusă imediat la spital, de unde, cel mai probabil, va fi luată sub protecția statului, în cazul în care nu sunt găsiți părinții sau rudele şi nu se ia o altă decizie.  

„Polițiştii ajunşi la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă. Aceştia au solicitat intervenția unui echipaj de la ambulanță, nou-născutul fiind transportat la o unitate spitalicească. În urma evaluării medicale, s-a stabilit că este un nou-născut cu vârsta de aproximativ 5 zile, de sex feminin, fără leziuni traumatice vizibile, într-o stare generală bună”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliţie Vâlcea, Cătălin Udrea.   

Aceeaşi sursă a mai menționat şi că în aceast caz s-a deschis un dosar de cercetare penală, în cadrul Poliției Râmnicu Vâlcea, pentru „rele tratamente aplicate minorului”. Ancheta ce se va desfăşura sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea cuprinde activități pentru clarificarea situației şi identificarea mamei copilului.