Un nou caz de malpraxis? Copilul unei femei din Hînceşti a ajuns în comă pentru că medicii ar fi neglijat-o

Un nou caz de malpraxis? Copilul unei femei din Hînceşti a ajuns în comă pentru că medicii ar fi neglijat-o

-
//
15.07.2017

Dupa ce femeia din Făleşti a bulversat opinia publică prin faptul că a fost lăsată să nască singură în spitalul de la Bălţi, o altă mamă din Hânceşti susţine că medicii de la maternitate au băut ceai şi au vorbit despre concediu în timp ce ea năştea. Tânăra acuză medicii că au neglijat-o, iar din această cauză, când s-a născut, micuţul nu respira. Acum, copilul se află în comă la Institutul Mamei şi Copilului. Medicii din Hânceşti neagă categoric acuzaţiile.

Un nou caz de malpraxis? Copilul unei femei din Hînceşti a ajuns în comă pentru că medicii ar fi neglijat-o
Având ultima ecografie, care arăta că şi ea, şi bebeluşul sunt perfect sănătşsi, Elena Moruzan nici nu şi-a imaginat că naşterea va fi o problema. Femeia de 25 de ani spune că acum câteva zile, când a ajuns la maternitate să nască, angajatii, pur şi simplu, au negjilat-o.

"Soţul spunea că am dureri mari să vină să mă vadă şi ele au spus ca să trag aer în piept că moaşele trebuie să doarma, că ea lucrează peste o zi”, a povestit mama îndurerată. 

In opt ore, cât a durat travaliul, medicul s-a apropiat doar de trei ori, spune femeia, care suţtine că înainte să nască a tot vomitat, iar medicii au neglijat simptomele unei infecţii.

“Nu mi-au măsurat nici tensiunea şi nici nu mi-au propus să fac cezariană”, a adăugat Elena Moruzan.

Femeia crede că dacă i-ar fi fost făcută cezariana, fetiţa ar fi putut fi salvată. Mama femeii susţine că fiica sa nu a primit nici un pahar de apă.

“Dacă au fost apele aşa de murdare de ce nu au operat-o, dar au lăsat-o să se osândeasca şi ea, şi copilul, el a înghitit acolo tot”, a menţionat mama femeii, Vera Moruzan.

Şoţul femeii susţine că de fiecare dată când chema moaşa, aceata refuza să vină.

“Mă duc şi bat în uşa tare şi iese moaşa şi spune: "ce baţi la mine, bate la medic, eu sunt moasă". A spus că încă câţi oameni sunt ca voi, dar eu trebuie să mă odihnesc un pic că noi suntem peste o zi. Şi pe urmă soţia se chinuia să nască, dar ei beiau ceai”, a povestit Ion Stoica.

Totuşi, administraţia spitalului susţine contrariul. Potrivit directorului, naşterea a decurs cum trebuie, iar personalul nu a dormit în timpul orelor de muncă şi i-a acordat tot ajutorul medical necesar.

Soţii Moruzan vor depune o plângere la poliţie, dar şi la Ministerul Sănătăţii. 

Sursa: Protv.md