mamaplus

Un minor din Căușeni s-ar fi sinucis, după ce a fost bătut cu cruzime de către doi băieți

-
//
19.07.2021

Caz tragic ieșit din comun într-un sat din raionul Căușeni. Un adolescent de 16 ani s-ar fi sinucis la două luni distanță după ce a fost bătut cu cruzime de către doi băieți din localitate, minori și ei. Bătaia, care a avut loc sub privirile altor copii a fost filmată, iar mai apoi înregistrarea a apărut pe o rețea socială. Imaginile au ajuns în vizorul poliției locale, care a dispus amendarea părinților agresorilor, dar și luarea la evidență a copiilor implicați în cazul de agresiune. 

În timp ce poliția cercetează decesul minorului sub aspectul unui suicid, bunica victimei afirmă că nepotul ei a fost amenințat repetat că dacă va vorbi despre bătaie, va fi și mai rău cu el. La două luni distanță, băiatul a fost găsit fără suflare în spatele grădinii, iar poliția a inițiat un proces penal și investighează decesul sub aspectul unei sinucideri.

Bunica acestuia crede că există o legătură directă între cazul de agresiune și decesul copilului. Și anume că nepotul său a fost presat psihologic, iar în cele din urmă a cedat și a recurs la gestul disperat. 

Pe faptul cazului de agresiune, au fost identificați doi minori. Unul – de 14 ani și altul – de 17, ambii consăteni de-ai victimei. Pe acest caz, la primărie ar fi fost dispusă o comisie multidisciplinară, care să monitorizeze comportamentul acestora. Părinții lor au fost amendați, iar valoarea sancțiunilor va fi stabilită în instanță, însă în luna septembrie.

Potrivit oamenilor legii, după acea bătaie, bunica băiatului nu a mai sesizat poliția. Purtătoarea de cuvânt a poliției locale a mai declarat că mai mulți colegi de clasă a victimei au fost audiați, dar nimeni nu s-a plâns că ar fi fost amenințat în vreun fel.