mamaplus

Un luptător moldovean a murit la doar 27 de ani

-
//
22.03.2023

Luptătorul moldovean de MMA, Iuri Lapicus, a murit luni într-un spital din Milano după ce a petrecut trei zile în comă în urma unui accident de motocicletă, informează presa italiană

mamaplus

Tânărul de 27 de ani a fost transportat vineri cu avionul la spitalul Niguarda din Milano, dar vestea morții sale a apărut luni, potrivit Gazzetta dello Sport, scrie Unimedia.info.

Moldovean de naștere, dar italian de adopție, Lapicus a jucat 16 meciuri profesioniste, câștigând 14 dintre ele, toate înainte de limită (4 prin Ko și 10 prin supunere) și 13 dintre ele în primul tur.

În 2019 intrase în ONE Championship, una dintre cele mai importante competiții din lume nu doar de MMA, ci și de Kickboxing și Muay Thai, unde luptă și Giorgio Petrosyan.

În 2021, Lapicus l-a înfruntat pe Eddie Alvarez, care a fost învins de Conor McGregor la UFC 205 în 2016.

Alvarez a fost inițial descalificat din lupta împotriva lui Lapicus pentru lovituri ilegale la ceafă, dar rezultatul a fost ulterior răsturnat la un no contest.

Kickboxerul italian Giorgio Petrosyan, care s-a antrenat în aceeași sală cu Lapicus a distribuit luni după-amiază mai multe fotografii cu acesta pe Instagram, unde a scris: „Vreau să te amintesc așa. RIP”, potrivit The Sun.