mamaplus

Un lot de carne infestată cu Salmonella urma să ajungă în magazine

-
//
23.07.2021

Circa 1600 kg de produse neconforme, infestate cu Salmonella Enteritidis, ceea ce prezintă pericol biologic, au fost depistate de către inspectorii Subdiviziunii teritoriale Bălți ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Potrivit informațiilor, au fost prelevate probe din lotul suspect și le-au expediat la două laboratoare acreditate din Republica Moldova. Rapoartele de încercări au arătat prezența în carnea supusă examinării a bacteriei Salmonella Enteritidis.

Ulterior, produsele infectate, au fost încărcate într-o unitate de transport specială și, fiind însoțit de inspectorii Direcției de Patrulare Nord a INSP, au fost transportate la locul de nimicire.

În context, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor atenționează repetat consumatorii că bacteria salmonella este cauza cea mai frecventă a toxiinfecțiilor alimentare provocate de alimentele contaminate.

„Alimentele crude de origine animală, precum carnea, laptele şi produsele lactate, ouăle, fructele de mare şi anumite fructe şi legume pot găzdui această bacterie. Ea poate contamina şi alte alimente care vin în contact cu carnea crudă. Obiceiurile de manevrare sigură sunt necesare pentru a împiedica bacteria de pe mîncarea crudă să provoace îmbolnăviri.Dacă în produse, în rezultatul efectuării încercărilor de laborator, sunt depistate forme ale bacteriei, toxinele cărora prezintă pericol pentru sănătate, ele sunt distruse imediat”, se arată în comunicatul ANSA.

Totodată, ANSA atenționează că cea mai sigură cale de a preveni contaminarea, în special în sezonul cald, este să evitați consumul de carne, ouă, brânză, lapte nepasteurizat din surse incerte.