mamaplus

Un cuplu a fost nevoit să-și bage copilul mort în frigider: ”Nimeni în spital dispus să aibă grijă de el”

-
//
30.05.2022

Un cuplu din Marea Britanie povestește „iadul” care s-a desfășurat în ziua în care și-au pierdut copilul. Laura și Lawrence au știut că era ceva foarte în neregulă când ea a început să sângereze abundent la aproape patru luni de sarcină. Tânărul cuplu britanic a contactat publicația BBC pentru a povesti trauma prin care cei doi au fost nevoiți să treacă.

Totul a început cu o vizită la Spitalul Universitar Lewisham unde aceștia au fost informați că bebelușul lor încă mai are bătăi ale inimii și că totul este bine dar după câteva zile mai târziu, după o altă scanare, medicii au confirmat că bebelușul lor era de fapt mort. 

A fugit în baia casei să își nască copilul mort

Cuplul a fost trimis acasă și li s-a spus să aștepte ca un pat să devină disponibil pentru ca Laura să dea naștere copilului lor mort. Două zile mai târziu, Laura s-a trezit cu dureri puternice. A fugit la baie și acolo și-a născut copilul.

Potrivit BBC, femeia a spus la început că nu a înțeles ce se întâmplă, dar când s-a uitat la ceea ce căzuse în toaletă, și-a dat seama că erau rămășițele copilului ei. „Și atunci”, a spus ea, „am văzut că era băiat”. 

Haos total

Cuplul a sunat imediat la numărul de urgență cerând ajutor, însă potrivit declarațiilor mamei, au fost nevoiți să se descurce singuri, deoarece cei de la urgențe au considerat incidentul ca nefiind o prioritate.

Așa că au înfășurat rămășițele fiului lor mic într-o cârpă umedă, l-au așezat în cutie și s-au îndreptat către spital. „Am fost puși în sala generală de așteptare și ni s-a spus să stăm în spate”, a declarat Laura pentru BBC.

„Eram acolo ținându-mi copilul într-o cutie, plângând și așteptând lângă alte 20 sau 30 de persoane în acea sală de așteptare”, a mai povestit femeia.

În cele din urmă, au fost duși într-un salon unde Laurei i s-a spus că va avea nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta placenta. În tot acest timp, potrivit declarațiilor făcute de cei doi, copilul lor a rămas în cutie în departamentul primiri urgențe, personalul spunând că nu aveau unde să-l depoziteze în siguranță.

„Nimeni n-a deschis cutia să se uite la copilul nostru”, a spus Laura

"A fost aproape ca și cum nimeni nu ar fi vrut să recunoască acest lucru. Pentru că, dacă ar fi făcut-o atunci ar fi trebuit să se ocupe de problemă", a adăugat Lawrence.

Undeva la miezul nopții au decis că nu au de ales decât să ia rămășițele copilului lor acasă.

"Nu era nimeni la spital dispus să se ocupe de copilul nostru. Nimeni nu părea să știe ce se întâmplă. Cadavrul copilului nostru se afla într-o cameră de aproape cinci ore acum. Așa că am decis împreună că îl voi duce acasă”, spune Lawrence.

În acel moment, după ce s-au întors acasă cu un taxi, au pus cutia cu rămășițele fetale în frigider. Spitalul a deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili ce s-a întâmplat.

mamaplus